OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuvassa Jesse Mustonen takanaan Niklas Säyriö ajamassa Ankureita Suomi-sarjan pariajon voittoon. Kuva Timo Eronen.

Speedway Suomi-sarja avasi kotimaisen kilpailukauden

Kotimainen speedwaykausi pärähti käyntiin lauantaina 21. toukokuuta Varkauden speedwaystadionilla Suomi-sarjan pariajokilpailulla. Viimehetken poisjääntien myötä mukana oli kolme paria taistelemassa kilpailun voitosta.

Kilpailun voitto ratkesi viimeisessä erässä. Siinä kotijoukkue Ankkurit ajoi Jesse Mustosen ja Niclas Säyriön voimin puhtaan 5-1 voiton Haapajärven Kojoottien parista ja voitti kilpailun 18 pisteellä. Haapajärvi ajoi 14 pistettä ja Tampereen Wasamat 4. Ankkureiden Jesse Mustonen oli kilpailun paras kuljettaja voittaen kaikki ajamansa erät. Ankkureiden toinen kuljettaja Niclas Säyriö paransi kilpailun kuluessa ajoaan kuin sika jouksuaan ja pystyi viimeisessä erässä voittamaan Haapajärven luunkovat Vuolaksen veljekset sinetöiden kotijoukkueen voiton.

Päivän kilpailussa nähtiin myös tulevaisuuden tähtiä useammassa eri luokassa. 250cc luokassa VRT:n 14-vuotias Otto Raak taisteli kovasti voitosta latvialaista Damir Filimonovsia vastaan, mutta tällä kertaa voitto karkasi niukasti Baltian puolelle.

125cc luokan voittoon ajoi virolainen Silvar Avi ennen kotiradallaan ajanutta Jani Änkiläistä. August Lattik ajoi kolmanneksi ja VRT:n Eetu Raak neljänneksi.

Nuorimmat juniorit ratkaisivat paremmuutensa PW50 A ja B-luokissa. A-luokan voittajaksi ajoi Topi Hakala voittaen kaikki ajamansa erät. Vilho Kräkin sijoittui toiseksi ja Taavi Ollikainen kolmanneksi. B-luokan nopein oli ukrainalainen Yarik Prokoperuk ennen Evelina Immosta.

Junior Flat track luokan voittoon ajoi Vilho Ollikainen ennen Aatu Konttista ja Jasper Taavitsaista.

Varkaus Racing Team onnistui järjestelyissään jälleen erinomaisesti ja yleisö sai nähdä hyvää speedwayta niin nuorten taitureiden kuin kokeneiden ratakettujenkin toimesta.

Tulokset:

Suomi-sarja pariajo:

1. Ankkurit, Varkaus 18 (Jesse Mustonen 12, Niclas Säyriö 6)

2. Kojootit, Haapajärvi 14 (Antti Vuolas 9, Niilo Vuolas 5)

3. Wasamat, Tampere 4 (Topi Mustonen 3, Max Koivula 1)

speedway 250cc:

1. Damir Filimonov Latvia 11

2. Otto Raak VRT 9

3. Carlos Saabas Viro 4

speedway 125cc:

1. Silvar Avi Viro

2. Jani Änkiläinen VRT

3. August Lattik Viro

4. Eetu Raak VRT

PW50 A:

1. Topi Hakala

2. Vilho Kräkin

3. Taavi Ollikainen

PW50 B:

1. Yarik Prokopehuk Ukraina

2. Evelina Immonen

Junior Flat track:

1. Vilho Ollikainen

2. Aatu Konttinen

3. Jasper Taavitsainen

Teksti: Tomi Nevanperä