OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / @valerialipovetsky

Mikä ihmeen dopamiinipukeutuminen? Piristä mieltäsi hauskoilla väriyhdistelmillä

Värien psykologia ei ole uusi ilmiö. Väreillä on tutkitusti vaikutusta mielialaan ja käyttäytymiseen. Olemme kaikki varmasti kuulleet, että sininen on rauhoittava väri ja pirtsakka keltainen voi kohottaa mielialaa. Pitkän pandemia-ajan jälkeen muotilehti Verie ennustaakin “dopamiinipukeutumisen” olevan yksi vuoden 2022 suurimmista villityksistä muodin saralla. Sillä tarkoitetaan tietenkin mielialaan positiivisesti vaikuttavaa pukeutumista.

Verie listasi kuusi kokeilemisen arvoista väriyhdistelmää, jotka piristävät niin asun kuin mielen tänä kesänä.

1. Vaaleansininen ja pinkki

Hempeä vaaleansininen saa räikeästä pinkistä rohkean kumppanin. Kesän pukeutumisessa näkyvät romantiikka ja menneiden vuosikymmenten trendit, joten tämä naisellinen ja retrohenkinen värikaksikko sopii täydellisesti alkavaan kauteen.

2. Keltainen ja nude

Lämpimät värit kuuluvat kesään. Keltaisen, nuden ja kullan sävyt saavat ihon hehkumaan auringon lailla. Mikset siis kokeilisi yhdistää niitä kaikkia kesälookissa?

3. Violetti ja valkoinen

Violetin eri sävyt lilasta munakoisoon ovat nyt pinnalla. Rikas väri saa kesäistä kepeyttä valkoisista asusteista.

4. Valkoinen ja sininen

Okei, tämä ei ehkä ole väriyhdistelmistä yllättävin, mutta klassinen se on varmasti. Valkoinen paita ja siniset farkut toimivat aina, vuodenaikaan katsomatta. Väriyhdistelmä on tyylikäs, rauhallinen ja sopii yhtä lailla toimistolle kuin kesäjuhliin.

5. Purppura ja punainen

Erikoinen parivaljakko toimii yllättävän hyvin yhdessä. Kokeile purppuran väristä pukua ja klassisen punaista huulimeikkiä silloin, kun haluat säväyttää.

6. Pinkki ja valkoinen

Raikas valkoinen kuuluu kevääseen ja kesään. Kun se saa parikseen pinkin, on todellinen kasassa todellinen barbieunelma. Pinkki on perinteisesti nähty feminiinisenä värinä (vaikka siihen saa toki pukeutua kuka tahansa), joten kokeile tätä värikomboa silloin, kun haluat uhkua naisenergiaa.

Lähde: Verie, Instagram