OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Ilona Mikkonen

Liikuntatapahtumien osallistujamäärät kuopassa koronan jälkeen – syitä selvitettävä

Koronarajoitteiden päättymisestä huolimatta monessa ulkoliikuntatapahtumassa osallistujamäärät eivät ole entisellään. Erityisesti maastopyörätapahtumia on eri puolila maata peruttu ilmoittautuneiden vähäisen määrän takia, kertoo Kontiolahti Outdoor.

– Ilmiö on mielenkiintoinen. Vieläkö korona vaikuttaa tai iskevätkö polttoaineiden korkeat hinnat matkabudjettiin näin kovasti? Syitä on spekuloitu, mutta niitä olisi hyvä selvittää vielä tarkemmin, sanoo Pohjois-Karjalan Kontiolahdella Jaama Run – ja Jaama MTB -tapahtumia järjestävän Kontiolahti Outdoorin Kimmo Turunen.

Selvä trendi on sekin, että moniin tapahtumiin ilmoittaudutaan entistä myöhemmin, usein lähellä ilmoittautumisen päättymishetkeä.

– Aikaiset ilmoittautumiset tuovat järjestäjälle turvaa siitä, että tapahtuma ei tuota taloudellista tappiota. Jos ilmoittautumisia tulee hyvin vähän, järjestäjä voit harkita tapahtuman perumista tappioiden välttämiseksi.

Turunen kuitenkin muistuttaa, että osa tapahtumista on onnistunut myös kasvamaan pandemia-aikana.

– Sisu-Seikkailussa lyötiin osallistujaennätykset. Sama nähtiin Suomen suurimmassa polkujuoksutapahtumassa, NUTS Karhunkierroksella, vaikka vielä yli tuhannen juoksijan osallistuminen siirrettiinkin seuraavaan vuoteen.

Lähde: Kontiolahti Outdoor