OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: TAT

Yli 20 000 lasta ja nuorta juhlii Yrittäjän päivää ympäri Suomen

Yrittäjän päivää vietetään maanantaina 5. syyskuuta jo 25. kerran. Tänä vuonna Yrittäjän päivän juhlinnan keskiössä ovat lapset ja nuoret, kun pääjärjestäjänä toimii Talous ja nuoret TAT. Viikon tapahtumat tavoittavat yli 20 000 koululaista ja opiskelijaa läpi Suomen.

Yrittäjyyttä nostetaan päivän aikana esiin muun muassa TATin Yrityskylissä ympäri Suomen, kun kymmenellä eri paikkakunnalla järjestetään Yrittäjän päivän juhlat peruskoululaisille. Juhliin on kutsuttu Tampereen, Turun, Kuopion, Oulun, Lahden, Jyväskylän, Vaasan, Lappeenrannan, Espoon ja Helsingin seutujen 5.- ja 7.-luokkalaisia. Yrittäjän päivän tavoitteena on tutustuttaa lapsia ja nuoria yrittäjyyden monimuotoisuuteen, opastaa omien vahvuuksien tunnistamiseen sekä innostaa yrittäjyyteen ja yritteliääseen elämänasenteeseen.

– Erilaisten yrittäjyyden muotojen ja esikuvien esiin tuominen on tärkeää, jotta nuorilla on mahdollisuus innostua yrittäjyydestä. Palvelupolkumme avulla viemme työelämä- talous- ja yrittäjyystaidot kouluihin ensimmäisestä luokasta toiselle asteelle opetussuunnitelman mukaisesti, toteaa Talous ja nuoret TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä.

TAT järjestää lisäksi juhlalähetyksen Tampereen Yrityskylästä kaikille Suomen peruskoululaisille. Lähetyksessä inspiroidutaan nuorten yrittäjien haastatteluista sekä kuullaan valtiovarainministeri Annika Saarikon ja Tampereen pormestarin Anna-Kaisa Ikosen puheet. Juhlalähetys huipentuu Gasellit-yhtyeen livekeikkaan. Lähetyksen juontaa taikuri ja mentalisti Johannes Malkamäki. Yrittäjän päivän juhlalähetys toteutetaan yhdessä Tampereen kaupungin kanssa ja sen teknisestä toteutuksesta vastaa Tampereen seudun ammattiopiston Tredun opiskelijat.

– Hienoa, että eri osa-alueiden suunnittelussa ja tuotannossa on ollut mukana myös innokkaita ja taitavia nuoria yrittäjänalkuja. On mahtavaa, että nuorille on nykyään tarjolla paljon vaihtoehtoja yrittäjyyteen. Yhteistyö koulujen, kuntien ja yrittäjyyskasvatuksen eri toimijoiden välillä on tärkeää, toteaa Yrittäjän Päivä -säätiön puheenjohtaja, yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki.

Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Vuosittaisen Yrittäjän päivän järjestäjä on Yrittäjän Päivä -säätiö, jonka taustavoimina on laajasti Suomen elinkeinoelämää ja yrittäjätahoja. Säätiön toiminnan tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen.

Lähde: Talous ja nuoret TAT