OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kuusi luonnonlääkettä krapulaan

Joskus tulee huomaamatta juotua drinkki tai kaksi liikaa. Siitä kertovat seuraavana aamuna huono olo ja jyskyttävä päänsärky. Krapulaan ei ole varsinaista parannuskeinoa, mutta oireita voi helpottaa. Lepo ja nesteytys ovat tietenkin ensisijaiset hoitokeinot krapulaan. Moni tarttuu myös särkylääkkeeseen, mutta wellness-asiantuntija Mona Vand suosittelee kokeilemaan ensin luonnollisia konsteja olon parantamiseksi. Hän paljastaa Poosh-lehdessä kuusi luonnonlääkettä krapulaoireisiin.

Kookosvesi

Alkoholi kuivattaa kehoa, joten nestetasapainon palauttamisen tulisi olla aamun ensimmäinen askel.

– Kärsit nestehukasta ja todennäköisesti päätäsi särkee ja tunnet olosi väsyneeksi. Näiden oireiden torjumiseksi sinun tulisi juoda paljon vettä, ja etenkin tuore kookosvesi auttaa nesteyttämään ja palauttamaan elektrolyyttejä kehoon. Juo sellaisenaan tai lisää smoothien joukkoon, Vand neuvoo.

Maarianohdake

Maarianohdaketta löytyy luontaistuotekaupoista ja se sopii nautittavaksi esimerkiksi teen muodossa.

– Maarianohdaketta on pitkään pidetty luonnollisena maksan puhdistajana ja myrkkyjen poistajana, ja sen tiedetään estävän tiettyjen myrkkyjen imeytymistä elimistöön. Maarianohdakkeen nauttiminen auttaa suojelemaan kehoa alkoholin ikäviltä vaikutuksilta, jonka lisäksi se auttaa vähentämään pelätyn krapulan oireita, Vand lupaa.

Inkivääri ja sitruuna

Inkivääri on tunnetusti tehokas lääke huonoon oloon.

– Muinaisissa kulttuureissa ja homeopaattisessa lääketieteessä inkiväärin monet hyödyt on tunnettu pitkään. Tutkimukset ovat osoittaneet inkiväärin todella voivan auttaa pahoinvointiin ja oksenteluun, Vand sanoo.

Hän kehottaa raastamaan tuoretta inkivääriä ja sekoittamaan sen lämpimään veteen yhdessä sitruunan kanssa.

– Se rauhoittaa vatsaa ja helpottaa krapluaa, hän lisää.

Vihreä smoothie

Krapulassa harvoin tekee mieli terveellistä ruokaa, mutta toipuva elimistö kaipaa ravinteita.

– Jos tuoreet hedelmät ja vihannekset ovat aivan kamala ajatus, suosittelen aloittamaan vihreällä smoothiella. Yksi pahimmista virheistä krapulan aikana on näännyttää kehoa ja välttää ravitsevaa ruokaa. Smoothie voi olla hieman helpompi tapa tarjota elimistölle sen tarvitsemia ravintoaoineita, joiden avulla se selviää oireista, Vand toteaa.

Liiku

Vaikka liikunta harvoin vetoaa krapulan kourissa kärvistelevään, se on parasta lääkettä.

– Sängystä nouseminen, käveleminen ja venyttely saattavat tuntua krapulassa suorastaan mahdottomilta, mutta lupaan sinulle, että kevyt liikunta muuttaa kaiken. Yritä lähteä reippaalle, 20 minuutin kävelylle tai tee aamulla huolellinen venyttely. Mitä enemmän hikoilet, sitä parempi. Hikoilu on kirjaimellisesti detoxia, joten se auttaa kehoasi hankkiutumaan eroon kaikista edellisen illan myrkyistä, hän selittää.

Vaihda suihkun lämpötilaa

Suihkua ei kannata krapula-aamuna skipata missään nimessä.

– Herää, nouse sängystä ja hyppää suihkuun. Aloita lämpimällä vedellä ja käännä lopuksi lämpötila alas. Seiso hetki kylmän veden alla. Tiedän, että se kuulostaa kurjalta, mutta kuumasta kylmään vaihtaminen auttaa parantamaan verenkiertoa ja edistää toksiinien poistumista kehosta. Se on helppo tapa helpottaa krapulan oireita luonnollisesti, Vand lupaa.

Lähde: Poosh