OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tänne suomalaiset pakenevat syyskelejä – syyslomalla hakeudutaan tuttuihin rantakohteisiin sekä Euroopan suurkaupunkeihin

Yli puolet suomalaisista aikoo syyslomalla tehdä lomamatkan, ja silmissä siintävät matkat tuttuihin kohteisiin, joissa lämpö ja aurinko ovat taattuja. Innokkaimmin ulkomaille suuntaavat lapsiperheet ja kahden aikuisen taloudet. Tiedot käyvät ilmi nettimatkatoimisto ebookersin suomalaisten matkailua tutkineesta selvityksestä sekä ebookersin varaussivujen datasta.

Syyslomalla suomalaiset kaipaavat taattua aurinkoa, suurkaupunkien sykettä ja luontoelämyksiä. Suosituimmat lentoreitit syyslomakaudelle vievät suomalaiset joko Kreikan tai Espanjan auringon alle. Samoin lennot kaupunkikohteisiin kuten Roomaan ja Lontooseen tunnelmallisille ostoskaduille ja nähtävyyksien pariin vetävät puoleensa suomalaisia syyslomalla.

– Syysloma on monelle suomalaiselle olennainen osa syksyä ja oiva mahdollisuus ladata akkuja auringossa, ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen kertoo.

Ebookersin tutkimuksen mukaan syyslomamatka on yleensä omien läheisten kanssa vietettyä aikaa. Kyselyyn vastanneista matkaajista 37 % ilmoitti matkustavansa syyslomalla oman ydinperheen kanssa, kun taas noin kolmasosa (28 %) aikoo nauttia oman puolison seurasta matkalla.

Kulttuuria, luontoa ja rauhaa

Kulttuuria ja nähtävyyksiä sisältävää lomaa ilmoitti kyselyssä suunnittelevansa noin kolmasosa syyslomamatkaajista. Kaupunkimatkat koetaan selvästi mahdollisuutena päästä nauttimaan omasta seurasta ja matkailla omien mielihalujen mukaan. Kaupunkikohteisiin suuntaavista suomalaisista lähes 40 % ilmoitti lähtevänsä matkalle yksin. ebookersin varaussivuston data kertoo, että suomalaiset ovat kiinnostuneimpia syysloman aikaan hotelleista Lontoossa, Pariisissa, Barcelonassa ja Roomassa.

Monien suomalaisten suosikiksi noussut luontomatkailu kiinnostaa myös syyslomalla. Noin 23 % vastaajista aikoo syyslomalla suunnata nauttimaan raikkaasta ilmasta ja ulkoilusta, ja erityisesti lapsiperheitä kiinnostaa luontomatkailu. Innokkaimpia luontomatkailijoita löytyy 35-44 vuotiaiden keskuudesta, ja heistä noin 32 % aikoo viettää syyslomaa luonnon helmassa.

– Suomalaiset tunnetusti kaipaavat lomallaan myös rauhaa, ja näin syksyllä tarjolla voi helposti valita suosittujen kohteiden ihmisvilinän ja rauhallisempien kohteiden väljyyden väliltä, Neuvonen huomauttaa.

Esimerkiksi Välimeren kohteista Pafos, Palermo, Mykonos tarjoavat enemmän rauhaa ja tilaa kaipaaville oivallisen vaihtoehdon, vinkkaa ebookers. Kaupunkikohteen parhaita paloja, mutta silti hieman rauhallisempaa tunnelmaa syysloma-aikaan tarjoaa Düsseldorf.

Lähde: ebookers