OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kuinka laatia onnistunut keskustelunavaus Tinderissä

Luettu, vastaamaton viesti tuskin on kenestäkään mieluisa. Valitettavasti niitä joutuu yleensä sietämään deittisovellusten maailmassa. Siellä kilpailu on kovaa, eivätkä ventovieraat arkaile ghostata toisiaan. Nopeatempoisesti toimivassa sovelluksessa ensivaikutelma onkin ratkaisevan tärkeä, jos haluaa saada keskustelun käyntiin. Tinderiin ja Bumbleen perehtyneen sosiologi Jess Carbinon mukaan jo ensimmäiset 30 sekuntia luovat uudesta tuttavuudesta voimakkaan vaikutelman, jota on vaikea karistaa myöhemmin. Ei siis ihme, että keskustelunavauksen tekemiseen liittyy paljon paineita. Women’s Health -lehden asiantuntijat kertovat, millainen on onnistunut ensimmäinen viesti.

Ole napakka ja persoonallinen

Suhdevalmentaja Adam Lo Dolcen mukaan on hyvä muistaa, että henkilö, johon otat yhteyttä, saattaa saada paljonkin viestejä. Silloin yksinkertaiset heit ja moit hukkuvat joukkoon. Tinder-viestin täytyy persoonallinen ja luova, jotta se erottuu edukseen.

Vaikka yhden sanan viestejä tulee välttää, ei pidä lähteä myöskään toiseen ääripäähän. Harva jaksaa lukea heti aluksi monen kappaleen mittaista tarinaa. Ensimmäisissä viesteissä ei myöskään kannata avautua elämän suurista murheista ja vastoinkäymisistä. Vakavampiin aiheisiin voi edetä kaikessa rauhassa, kun olette tutustuneet paremmin. Lo Dolcen mukaan hyvä viesti onkin sävyltään kepeä ja positiivinen ja pituudeltaan napakka.

Huumorintaju on aina valttia.

– Toisen kiusoitteleminen voi on loistava tapa erottautua joukosta, hän vinkkaa.

Muista, että kiusoittelu ei saa kuulostaa tuomitsevalta, vaan leikkisältä ja flirttailevalta. ​​

Osoita kiinnostusta

– Kun olet ensimmäistä kertaa tekemisissä jonkun kanssa, on tärkeää osoittaa, että olet kiinnostunut hänestä, Carbino muistuttaa.

Näytä, että haluat tietää hänestä lisää. “Mistä olet kotoisin” on tuttu ja turvallinen avaus.

Hyödynnä saatavilla olevaa tietoa ja kysy hänen kiinnostuksen kohteistaan

Myös harrastuksista kysyminen on hyvä tapa osoittaa kiinnostusta. Se on hyvä keskustelunavaus, koska se antaa toiselle tilaisuuden puhua rakastamistaan asioista. Useimmat ihmiset julkaisevat itsestään kuvia, jotka kertovat jotain hänen kiinnostuksen kohteistaan.

– Hyödynnä hänen profiilistaan löytyviä tietoja, Lo Dolce neuvoo.

Hyvällä jaatte kiinnostuksen kohteita, joista teillä riittää puhuttavaa.

Lausu kohteliaisuus

Kohteliaisuus on hyvä tapa voittaa uusi tuttavuus puolellesi. Varo kuitenkin ulkonäköön liittyviä latteuksia. “Kauniit silmät” on niin nähty. Myöskään rivot kommentit eivät välttämättä vetoa. Hyviä kehun aiheita voi hakea hänen profiilistaan.

– On okei kehua jotakuta, etenkin, jos hän tekee jotain todella siistiä profiilissaan, Lo Dolce toteaa.

Hyödynnä sovelluksen sisäisiä ominaisuuksia

Moni unohtaa hyödyntää sovelluksen tarjoamia ominaisuuksia täysimittaisesti. Profiilista saattaa löytyä esimerkiksi upotettu Spotify-soittolista ​​tai Instagram-julkaisu, joka auttaa keksimään jutun aihetta.

– Ihmiset käyttävät paljon aikaa sen miettimiseen, millaista tietoa he haluavat tuoda itsestään esiin julkisesti, Carbino sanoo.

Sitä tietoa kannattaa hyödyntää.

Jos olet epävarma, pitäydy perusteissa

Jos olet epävarma siitä, miten lähestyä jotakuta, pitäydy perusasioissa. Jos toisen profiili ei tarjoa hyödyllistä tietoa, rentoudu. Valitse helppo kysymys, joka sallii toisen kertoa itsestään. Vältä kysymyksiä, joihn voi vastata kyllä tai ei. Avoimet kysymykset saavat keskustelun paremmin käyntiin. “Mikä on lempielokuvasi” tai “Missä olet matkustanut viime aikoina” ovat neutraaleja kysymyksiä, joihin jokaisella on vastaus.

Lähde: Women’s Health