OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Miten viettää joulua yksin ilman yksinäisyyden tunnetta?

Monet meistä kärsivät jouluna yksinäisyydestä. Kannattaakin muistaa yksinäistä ihmistä jouluna ja kyläillä tai soittaa joulutervehdys. Joulu mielletään perhetapahtumaksi ja se voi vahvistaa yksinäisyyden tunnetta entisestään. Monet viettävätkin joulua yksin tahtomattaan. Pitkän korona-ajan jälkeen yksinäisyyden tunne on saattanut voimistua jo äärimmilleen.

Miten nauttia joulusta yksin ilman yksinäisyyden tunnetta? Tässä muutama idea.

  1. Lähde reissuun

Harhauta mieltäsi ja lähde hotelliin, hiihtokeskukseen tai vaikkapa kylpylään joulun viettoon. Matkoilla tapaa yleensä muitakin samanhenkisiä ihmisiä, joten yksinäisyys on nopeasti selätetty. Kylpylässä rauhallisuudesta nauttiminen on yksi ydinasioista, joten se kumoaa myös yksinäisyyden negatiivisen vaikutuksen. Kurkista parhaat Suomen sisäiset reissuideat täältä.

2. Järjestä itsellesi hemmotteluilta

Kasvonaamio, villasukat, noutoruokaa ja lasissa kuplivaa. Täydellisen illan elementit. Lempielokuvan katsominen sopii myös tilanteeseen. Kauniin musiikin kuuntelu rentouttaa ja ilta voi huipentua kunnon saunomiseen. Bodyshopilta saat täydelliset hemmottelutarpeet iltaasi.

3. Reippailemaan

Lähde luonnon helmaan. Pakkassäässä reippailu piristää mieltä ja tuo mielenrauhaa. Mukaan kannattaa pakata kuumaa kaakaota ja retkievästä. Mikäli reippailu tapahtuu esimerkiksi kansallispuistossa, niin kannattaa poiketa laavulla grillaamassa makkaraa. Rohkein pakkaa mukaan teltan ja makuupussin ja palaa kotiin vasta seuraavana päivänä.

4. Ota osaa yhteisöllisiin tapahtumiin

Monelle joulu on mieluisa juhla, eikä sitä halua sivuuttaa vaikka yksinäisyydessä sitä ei haluaisikaan viettää. Tarkista oman kotikuntasi tapahtumakalenteri ja ota rohkeasti osaa paikallisiin joulutapahtumiin. Yksinäisyys voi vaihtua mielekkääseen yhteisöllisyyden tunteeseen.

5. Järjestä joulu kunniavieraalle – sinulle itsellesi

Joulua voi myös juhlistaa pitkän kaavan mukaisesti ja perinteitä kunnioittaen, tärkeimmän vieraan kanssa – sinun itsesi. Nauti hitaasta aamusta riisipuuron äärellä, kuljeskele hautausmaalla ihaillen kynttilämerta, nauti lempijouluruokiasi hyvän viinin kera ja sauno juuri sen verran kuin hyvältä tuntuu. Äläkä unohda juuri sinulle mieluisaa lahjaa. Parhaimmat lahjaideat löytyvät Adlibriksen kattavasta valikoimasta.

Tämän päivän joulukalenterin luukussa joulupukki pohti myös yksinäisyyttä jouluna. Katso jakso alta. Joulukalenteri ilmestyy joka päivä aattoon asti kello 07.00 Oholla.