OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Pipareiden koristeluvinkit

Jouluaattoon on aikaa kaksi viikkoa. Monessa kodissa jouluvalmistelut ollaankin jo aloitettu täydellä tohinalla. Joulusiivous, koristelu ja joululaulut kuuluvat joulunodotuspuuhiin. Ja tietysti joulupiparien leivonta ja koristelu.

Tämän päivän joulukalenterin luukussa joulumuori koristeli pipareita. Katso jakso alta. Uusi luukku avautuu Oholla joka päivä kello 07.

Monella voi olla suvun tai ihan oma resepti pipareihin, mutta myös internetistä löytyy paljon ohjeita. Valion sivuilla on perinteisten pipareiden ohje. Pipareiden valmistus kannattaa aloittaa jo päivää aikaisemmin taikinan teolla, jotta se ehtii tekeytyä jääkaapissa. Kaupassa on myös myynnissä valmistaikinaa, jos haluaa säästää aikaa.

Kaunis kuorrute tietysti kruunaa piparit. Lasten kanssa on myös hauska tehdä erilaisia piparitaideteoksia. Katso alta vinkki piparien koristeluun.

Monessa kodissa piparkakkutalo on myös perinne. Se vaatiikin jo vähän enemmän sorminäppäryyttä kuin pelkät piparit. Moni tekee saman kaavan mukaan joka vuosi, mutta joskus voi olla mukava kokeilla jotain uuttakin. Esimerkiksi Kodin Kuvalehden ohjeella voit rakentaa joko yhden talon, mutta intohimoiselle leipurille löytyy ohje jopa koko kylän rakentamiseen!