OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Perinteinen vai erilainen joulumenu?

Joulun yksi kohokohdista on tietysti ruokailu. Monelle on tärkeää, että joulupöytä on perinteinen, joka vuosi samoista herkuista koostuva menu. Toiset taas tykkäävät vaihtelusta ja joulupöytään pääsevät modernimmat jouluruoatkin. Listasimme muutaman erilaisen menun.

Perinteisestä joulupöydästä löytyvät tyypillisesti erilaiset laatikot, kuten lanttu-, porkkana-, ja perunalaatikko. Rosolli ja vaaleanpunainen kermavaahto on myös monelle joulusta tuttu. Lihapullat, perunat ja kalat kuuluvat myös useimpiin joulupöytiin. Pöydän kruunaa kinkku tai kalkkuna. Perinteisen joulumenun ohjeineen löydät täältä.

Jos perinteinen joulumenu on alkanut tökkiä, niin kokeile raikasta joulumenua. Jouluisia makuja, mutta eri muodossa tarjoava joulumenu ihastuttaa erilaisuudellaan. Alkupalaksi palsternakkakeittoa, pääruokana poroa, broileria sekä kalaa ja jälkkärinä sieni-piparjuuripiirakkaa. Tätä menua voi kokeilla vaikka joulun jälkeenkin. Ohjeet löydät alapuolelta linkistä.

Vegaaninen joulupöytä tuo vaihtelua perinteiseen. Kinkun sijasta voi tarjoilla tofukinkkua, laatikot voi valmistaa vegaanisista ainesosista ja jälkkäriksi sopii vegaaninen porkkanakakku. Ideoita vegaaniseen joulupöytään löydät täältä.

Tämän päivän joulukalenterissa joulupukki paljastaa oman lempimurkinansa. Osaatko arvata etukäteen mikä se on? Katso päivän uusin luukku alta. Joulukalenterin luukku aukeaa joka päivä kello 07 Oholla aattoon asti.