OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Reissaajia seitsemää tyyppiä: Tunnistatko itsesi?

Jokainen loma on ainutlaatuinen kokemus, mutta lentokentällä vastaantulijoista silti kummasti tunnistaa, minkä tyyppinen matkaaja on kyseessä. On bisnesmatkaajaa ja auringossa kärvähtänyttä turistia, reppureissaajaa ja bileporukkaa matkalla Ibizalle. Matkasivusto Hand Luggage Onlyn mukaan suurin osa reissaajista edustaakin jotain seitsemästä reissaajan arkkityyppistä. Tunnistatko itsesi joukosta?

1. Lomailija

Hän lähtee matkalle kerran tai pari vuodessa silloin, kun töistä on pidempi vapaa. Hän haluaa paeta arkea erilaisiin maisemiin, yleensä etelän aurinkoon. Koska matkustaminen on harvinaista herkkua, hän ei juuri säästele budjetissa, vaan käyttää rahaa itsensä hemmotteluun. Matka saa myös kestää ainakin pari viikkoa, jotta sen aikana saa oikeasti akut ladattua.

2. Käytännöllinen reissaaja

Käytännölliselle reissaajalle matkailu ei itsessään ole tavoite. Matkalle lähdetään, kun siihen on jokin syy. Hänen reissunsa liittyvätkin usein työhön tai sukulointiin. Hänellä on matkan suhteen selvät aikataulut, eikä itse kohteessa yleensä riitä juurikaan aikaa tai energiaa ylimääräiselle tutkiskelulle. Sen kaikkein tunnetuimman nähtävyyden hän saattaa käydä katsomassa, kunhan se on ennalta merkitty kalenteriin.

3. Reppureissaaja

Reppureissaaja matkustaa kevyesti ja kauas. Hän ei varmasti suostu pakettimatkalle, eikä hän usko ennalta tehtyihin suunnitelmiin, sillä hän haluaa antaa tilaa matkan tarjoamille yllätyksille. Hän on avarakatseinen ja valmis kaikkeen. Hän kokeilee paikallisia ruokia ja juomia sen enempää kyselemättä. Hän lähtee hetken mielijohteesta ventovieraiden kanssa patikkaretkelle. Tämän vapaan sielun tunnistaa helposti valtavasta rinkasta.

4. Seikkailija

Hän matkustaa minne tahansa, missä on tarjolla seikkailuja. Seikkailijaa ei löydä hotellin altaalta rentoutumasta, sillä hän on jossain jahtaamassa adrenaliinipurkausta. Hän haluaa hypätä maailman korkeimman benjihypyn, kiivetä vaarallisimmalle vuorelle ja uida haiden kanssa.

5. Välivuoden pitäjä

Tähän ryhmään kuuluva ei lähde tien päälle viikonlopuksi. Kun hän suuntaa uuteen maahan, hän asettuu sinne aloilleen. Hän haluaa tutustua paikallisiin ja opetella kielen. Hänen tavoitteenaan on kasvaa ja kehittyä ihmisenä ja viettää samalla mahdollisimman kauan aikaa poissa kotoa.

6. Viikonloppumatkaaja

Tämä tyyppi ei tyydy odottelemaan joulua. Hän lähtee reissuun aina kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Häneltä löytyy kuin ihmeen kaupalla aina rahaa parin päivän matkaan. Koska reissut ovat usein lyhyitä, on hänen oltava tehokas turisti. Mitenkäs ne Leijonakuninkaan laulun sanat nyt menivätkään; on nähtävää, paljon elettävää, aika tuo siihen ei riitäkään.

7. Ryhmä

Ryhmässä matkustavat ihmiset haluavat pitää hauskaa ystäviensä kanssa, minne ikinä he menevätkään. He ottavat ilon irti jokaisesta lomamatkasta, ja usein tämä ilo pääsee valloilleen jo lentokoneessa (tai autossa, tai junassa). Todennäköisesti kuulet heidän saapuvan jo kauan ennen kuin näet heidät.

Lähde: Hand Luggage Only