OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kotimaisen dark rock -bändi DOL:n uusi “Amor Brutale” -minialbumi on julkaistu!

Valokuva: Maria Ilonen

Amor Brutale on helsinkiläis-hämeenlinnalaisen gootahtavaa romanttista darkrockia soittavan DOL-yhtyeen toinen ep julkaisu, joka syntyi koronapandemian aikana kirjoitetuista kappaleista. 

Aiempaan tapaan biisien sävellykset ja sanoitukset ovat pääosin yhtyeen laulaja/kitaristi Eero “Mc” Veren käsialaa, joskin tällä kertaa bändi teki  aiempaa enemmän myös yhdessä sävellystyötä, tästä esimerkkinä kappale Pain Walk With Me, joka syntyi pitkälti treenis -olosuhteissa jammailemalla. Voisikin sanoa, että kappaleiden rangat ovat Mc:n käsialaa ja näitä on sittemmin urakalla sovitettu yhdessä. Tällä kertaa bändi laittoi aiempaa enemmän aikaa kappaleiden sovituksien testailuun ja erilaisia versioita tulikin nauhoitettua kiitettävä määrä. Myös edelliseltä nauhoitus-sessioilta opittuja ja hyväksi todettuja taktiikoita käytettiin nytkin, kuten kosketinsoitaja Lauri Danten, sekä Mc:n viimeistely sessio, jossa biisit saivat lopulliset kosketinsoitinkuviot, rankan läpi yön kestävän urakan aikana.

Myös kitaroihin tehtiin paljolti muutoksia Hadeksen ja Mc:n kitaranauhoitus-sessioiden myötä. Yhtye käytti entistä enemmän koneellista saundia biiseissä ja myös konerumpuja päästiin kokeilemaan useammassa kappaleessa, tästä parhain esimerkki kuullaan kappaleessa Dead By September. Amor Brutalen kappaleet ovat myös astetta enemmän metallin suuntaan kääntyviä, kuin edeltäjällään, sekä soitannollisesti huomattavasti teknisempää, kuin aiemmin, saman tunnistettavan saundin ollessa silti vielä tallella. Epn ensimmäinen sinkku lohkaisu Lillith`s Song on ehkäpä lähimpänä aiempaa tuotantoa, varsinkin sanoituksellisesti siinä pitäydytään goottilaisromanttisissa tunnelmissa, raamattuun ja vampyyrimytologiaan viittaavilla teemoilla.


Rakkauden nurjaa puolta taas tutkiskellaan ep:n avaus biisissä Hand Of Hate, joka tuokin koko ep:n saundillisen “punaisen langan” heti kuulijan tietoisuuteen.


EP:n nauhoituksiin käytettiin tällä kertaa, miltei pelkästään yhtyeen omaa studiota, joskin lauluja käytiin muuallakin lauleskelemassa. Projektiin saatiin jo hyvissä ajoin mukaan metallimusiikin rautainen ammattilainen, kun Stratovariuksen kitaristina toimiva Matias Kupiainen lähti miksaamaan ep:tä. Homma tehtiin täydessä yhteistyössä Matiaksen kanssa, joka antoi useita kultaa kalliimpia neuvoja äänittämiseen ja kappaleiden sovitukseen ja sai biisit kuulostamaan mahtavilta.

Kuuntele Amor Brutale: https://push.fm/fl/dol-amorbrutale

Lähde: Inverse Music Group