OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suora lentoreitti Helsingistä Pärnuun avautuu taas kesäksi

Meren rannalla, hiekkapohjaisella rantavyöhykkeellä sijaitsevat aidot Pärnu Bay Golfin links-kentät laadukkaine oheispalveluineen tarjoavat ainutlaatuisen pelielämyksen jo huhtikuussa. Kuva: Pärnu Bay Golf Links

Suosittu suora kesälentoreitti loputtoman pitkistä hiekkarannoistaan, huikeista golf-viheriöistään ja kylpylöistään tunnettuun Viron kesäpääkaupunkiin Pärnuun palvelee suomalaisia tälläkin kesäkaudella. NyxAir kuljettaa matkailijat Helsinki-Vantaalta suoraan Pärnuun vain 40 minuutissa. Reittiä lennetään kahdesti viikossa toukokuun 25. päivästä aina 13. elokuuta saakka.

Liikennöinti Helsingin ja Pärnun välillä aloitettiin keväällä 2022. Suora lentoreitti nopeuttaa matkaa usealla tunnilla, minkä ansiosta Pärnu on suomalaismatkailijoille nyt helppo kohde myös lyhyelle viikonloppupyrähdykselle esimerkiksi laadukkaan golfin, aitojen aurinkorantojen ja hyvän olon lähteille.

Viime kaudella matkustajia Helsinki-Pärnu -lentoreitillä oli lähes 1 500 ja heinäkuussa lentojen täyttyvyysaste oli 76 %. Lipunmyynti toukokuussa alkaville tämän kauden lennoille on jo käynnissä.

Useilta kotimaan reiteiltä suomalaisille tuttu NyxAir lentää Helsingistä Pärnuun ja takaisin kahdesti viikossa: Helsinki-Pärnu torstaisin ja sunnuntaisin kello 13.10, Pärnu-Helsinki torstaisin ja sunnuntaisin kello 14.24

Kesäreitti käynnistyy 25. toukokuuta ja sitä lennetään 13.8.2023 saakka.

Pärnun TOP 5+1: helpot lomanviettotavat

  1. Golf-kentät vihertävät eteläisessä Pärnussa jo varhain keväällä, joten Pärnu on useille suomalaisille golffareille se ensimmäinen kierros uuteen kauteen. Meren rannalla, hiekkapohjaisella rantavyöhykkeellä sijaitsevat aidot Pärnu Bay Golfin links-kentät laadukkaine oheispalveluineen tarjoavat ainutlaatuisen pelielämyksen. Pärnun toinen golfkeskus on White Beach Golf
  2. Vilkkaasta keskustasta pääsee helposti luonnon helmaan. Pärnusta löytyy kaksi kansallispuistoaMatsalu ja Soomaa, sekä jo 1500-luvulla asutettu Kihnun saari, jossa paikallinen kulttuuri ja vuosisatoja vanhat perinteet elävät edelleen vahvoina.
  3. Pärnun kuuluisa rantapromenadi ja keskustan pikkukujat laadukkaine ravintoloineen ja putiikkeineen tarjoavat etelän tunnelmaa. 
  4. Kylpylätarjonnassa riittää vaihtoehtoja medikaalisista täsmähoidoista aina hedonistiseen hemmotteluun ja hurjiin vesiliukuihin. 
  5. Viron “muumimaailma”, eli Seikkailijakylän Lotan oma Lottemaa sekä useat seikkailu- ja vesipuistot tarjoilevat täydellisen loman ainekset perheen pienimmille. Lottemaa avautuu 10.6. ja hauska kausi kestää elokuun loppuun. 
  6. Viron ainoa virallinen moottorirata Porsche Ring mahdollistaa ajoelämyksiä yksittäisille vieraille ja ryhmille. Radalle voi tulla omalla autolla tai moottoripyörällä ja paikan päältä voi vuokrata myös täysverisen rata-auton ajovalmentajineen.

NyxAir on vuonna 2017 perustettu virolainen lentoyhtiö, joka operoi sekä reittilentoja että ACMI-, tilaus- ja rahtilentoja. NyxAirin pääkonttori sijaitsee Tallinnassa ja myyntiedustus Ruotsin Malmössä. Yhtiön lentokonelaivastossa on yhdeksän ATR ja SAAB -konetta. NyxAir operoi Virossa reittilentoja Tallinnan ja Saarenmaan välillä ja Suomessa Jyväskylästä, Kemi-Torniosta sekä Kokkola-Pietarsaaresta Helsinkiin.

Euroopan unionin rahoittama.

Lähde: Wolfcom