OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Asunmaa latautuneena Joensuun erikoiskokeille

Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki SM Pohjanmaa Rallissa. Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix

Teemu Asunmaa lähtee pistejohdossa Ralli SM -kauden viidenteen osakilpailuun SM Itäralliin. Joensuun alueen vauhdikkaat ja korkeuseroja sisältävät erikoiskokeet ovat alavutelaiskuljettajan mieleen. Edessä on vielä uuden auton hienosäätöä ennen perjantaina alkavaa kilpailua.

Teemu Asunmaa, 36, kartanlukijansa Ville Mannisenmäen, 27, kanssa, lähtevät SM-pistejohdossa kauden viidenteen Ralli SM -sarjan osakilpailuun Joensuun SM Itäralliin. Alavutelaiskuljettaja lähtee kaksipäiväiseen kilpailuun odottavaisin mielin.

-Mukavaa lähteä Joensuuhun pitkästä aikaa kesäkelissä. Reitillisesti Itäralli on vaikeimpia tämän vuoden ralleista. Perinteisesti risteyksiä ei pätkillä ole paljoa ollut, mikä tarkoittaa samalla rytmillä ajamista alusta loppuun, joka on toisaalta mukava piirre.

Joensuun vauhdikkaat ja korkeuseroja sisältävät erikoiskokeet ajetaan lauantaina kahteen kertaan kilpailun päättävää erikoiskoetta lukuun ottamatta. Teiden kunto ei kuitenkaan ole muodostumassa muuttujaksi kilpailun edetessä.

-Lauantain reitti koostuu kahdesta selkeästä lenkistä, jotka ajetaan kahteen kertaan. Tiet ovat aikaisempina vuosina olleet isoa tietä, joten pätkien kunto tuskin muuttuu huonompaan suuntaan lenkkien välissä.

TGS Skoda Motorsport Suomen kuljettajan valmistautumiseen kuuluu testikilometrien kerryttämistä uudella Skoda Fabia RS Rally2 -autolla. Kauden kolmanteen osakilpailuun saapunut uuden sukupolven Skoda ei ollut säätöjen osalta täysin Asunmaan mieleen Pohjanmaalla, mutta luottamusta auton säätöjen viimeistelyyn löytyy.

-Uskon uuden RS-Skodan sopivan hyvin tänne ja että auto saadaan alueelle ennen kilpailua. Joensuu on ralli, jossa auton pitää olla kääntyvämpi ja reagoivampi. Pätkillä on paljon suunnanvaihteluita ja ylityksiä, ja auton säätöjen on osuttava viimeisen päälle.

SM Itäralli ajetaan Joensuussa 16.-17.6. Kilpailu sisältää yhdeksän erikoiskoetta ja 91,42 erikoiskekilometriä. Kilpailu alkaa perjantaina Mehtimäeltä kello 19:01. Kilpailu päättyy Joensuun torille lauantaina kello 18:14. Kilpailua voi seurata Moottoriurheilu.tv:n YouTube-livestriimistä sekä Ralli SM -verkkosivuilta.

SM Itärallin aikataulu

Perjantai 16.6. – 7 km

19:11     EK1 – Mehtimäki              1,50 km

20:06     EK2 – Kissapuro                 5,50 km

Lauantai 17.6. – 84,42 km

10:13     EK3 – Kuusvaara 1            11,40 km

10:44     EK4 – Mäkrä 1                   7,67 km

11:34     EK5 – Oskola 1                  13,26 km

14:35     EK6 – Kuusvaara 2            11,40 km

15:06     EK7 – Mäkrä 2                   7,67 km

15:56     EK8 – Oskola 2                  13,26 km

16:44     EK9 – Tervavaara              22,76 km

 SM-pistetilanne 4/7 osakilpailua:

1.      Teemu Asunmaa              85

2.      Lauri Joona                        72

3.      Juha Salo                            67

4.      Jari Huttunen                     65

5.      Niclas Grönholm               37

Teemu Asunmaa SM Pohjanmaa Rallissa. Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix