OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tamperelainen Erase This Earth flirttailee perinteisen Göteborg-metallin kanssa uudella King of Lies singlellään!

Promokuva: Leevi Törnblom

Tamperelainen death metal -bändi Erase This Earth julkaisi tänään 7.7.2023 uuden singlen King of Lies. Julkaisusta vastaa kotimainen Inverse Records.

KUUNTELE King of Lies single: https://push.fm/fl/erase-this-earth-king

Bändi kommentoi:

“Uusin kappale King of Lies poikkeaa edellisistä julkaisuistamme kuuluvimmin melodisuudellaan ja tarttuvalla, “lähes radioystävällisellä” kertosäkeellään.

Single ei kuitenkaan enteile tulevaisuuden tyylilajin muutosta, vaan se on tarkoituksellisesti erillinen irtiotto melodeathin enemmän “death” puoleen painottuvalla bändillä.”

Heikki: “Tuttuun Erase This Earth tyyliin soitossa ei säästellä nuotteja minkään instrumentin kanssa ja vokaalipuolella dynamiikkaa haettiin niin paljon kuin kantti vaan kestää. Lopputuloksena on omasta mielestäni toimiva paketti, jossa on sopivasti tarttumapintaa ollessaan myös soitannollisesti kiinnostava.”

Mikko: “Kappale on odottanut päivänvaloa pöytälaatikossa jo liiankin pitkään, joten on hienoa saada se viimeinkin julkaistua. Vaikka tyyli ehkä poikkeaakin hieman perinteisestä Erase This Earthista, on kyseessä ehdottomasti yksi omista livesuosikeistani soitannollisen hauskuuden ja melodisten koukkujen ansiosta.”

Janne: “Ajatuksena taisi pitkälti olla vaihtelun vuoksi pienen tauon ottaminen teknisemmästä kikkailusta, kaivaa ne 15-vuotiaana ostetut maastoshortsit sieltä kaapin perältä ja päästellä reippaasti menemään semmoinen mukava Göteborgin maku suussa.”

Antti: “Tämä biisi on aivan uskomattoman mukava soittaa keikalla, kotona tai vaikka puutarhassa. Vielä mukavampaa on kuulla sen olevan vihdoin äänitettynä, sillä tätä on odotettu pitkään. Lopputulos on parempi kuin osasin odottaa, vaikka Jannen mainitsemat 15-vuotiaana ostetut maastoshortsit eivät mahdukaan enää päälle, ja kuuntelun joutuu suorittamaan ilman housuja.”

BIOGRAFIA:

Erase This Earth on vuonna 2017 perustettu Death Metal yhtye Tampereelta.

Kaikki lähti siitä, kun kitaristi ja säveltäjä Mikko Niskanen päätti kutsua pitkäaikaiset kaverinsa Heikki Mäen ja Antti Ohtosen yhteiseen bändiprojektiin. Muutaman vuoden soittelun jälkeen rumpali Matias Rokio liittyi kokoonpanoon ja yhtye alkoi tositoimiin tuotannon ja keikkojen muodossa. Basisti Janne Pihlajaniemi liitettiin bändiin juuri ennen ensimmäistä keikkaa. Debyytti-EP ‘Signs’ julkaistiin keväällä 2022 jonka perään julkaistu single ‘Out of Time’ herätti laajempaakin kiinnostusta kuuntelijoiden ja median puolella.

Biisivalikoimaan mahtuu perinteisen melodisen death metallin lisäksi säveltäjien omien mieltymysten mukaan hieman proge ja tech-death mausteita.

Erase This Earth – King of Lies (single 2023)

Sävellys: Antti Ohtonen & Mikko Niskanen

Sanoitus: Heikki Mäki

ISRC: FI3FC2376801

Singlen kansi: Matias Stenman

Kokoonpano:

Mikko Niskanen – kitara
Antti Ohtonen – kitara & taustalaulu
Heikki Mäki – laulu
Matias Rokio – rummut
Janne Pihlajaniemi – basso

Linkit:

https://www.facebook.com/erasethisearth
https://www.instagram.com/erasethisearthband
https://erasethisearth.bandcamp.com