OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

© Joonas Leskinen 2023 All rights reserved. Any use forbidden.

Tamperelainen Post Metal -bändi Sargassus julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta EP-levyltään!

© Joonas Leskinen 2023 All rights reserved. Any use forbidden.

Promokuva: Joonas Leskinen

Tamperelainen Post Metallia soittava Sargassus julkaisi ensimmäisen singlen ‘Breed of the Exodus’ tulevalta EP-julkaisultaan. EP:n nimi on ‘King of the Sun’ ja se tullaan julkaisemaan 17.8.2023 Inverse Recordsin kautta.

KATSO Breed of the Exodus lyriikkavideo: https://youtu.be/WfrgAsQBGQ0

Bändi kommentoi:
“Albumin ensimmäinen single Breed of the Exodus esittää paikoin bändin hempeintä ulosantia, ja toisaalla taas yhtyeen tuotannon rankempaa laitaa. Kappaleesta löytyy tahtilajinvaihdoksia, pehmeää groovea ja täyttä tuplabasaritykitystä, kun taas kitara ja basso maalaavaat vuoroin kaunista maisemaa ja vuoroin synkempää tunnelmaa. Laulut ovat koko tulevan EP:n tavoin hyvin monipuoliset ja niin ikään tunnelmaa maalaavat. Koko EP:n läpi kantava teema kertoo, kuinkas muutenkaan, aurinkokuninkaan ja kuun kuningattaren armeijoiden välisestä, kumpaakin rappeuttavasta taistosta Venuksen hallinnasta, jossa “Breed of the Exodus” viittaa taisteluiden keskelle jääneiden viattomien kohtaloon. Nämä vallanpitäjien välinpitämättömyydestä kärsivät tavalliset kansalaiset näkevät nälkää ja hautautuvat yhä uudelleen taisteluiden alle, aivan kuten Kreikan mytologian Sisyfos kiveä kallion laelle vierittäessään.

KUUNTELE Breed of the Exodus suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/sargassus-breed

BIOGRAFIA:

Progressiivisen death metallin underground-yleisöä puolelleen valloittava Sargassus perustettiin rumpali Matias Rokion ja kitaristi Teemu Leskisen toimesta jo noin kymmenen vuotta sitten ja homma jatkui hyvin pitkään hiljaiselona. Vuosien yhteissoitto loi perustan kaksikon tyylille tehdä kappaleet lähes kokonaan livenä jamittelemalla. Bändi saavutti kuitenkin muotonsa laulaja Matias Stenmanin liityttyä mukaan vuonna 2020, jolloin bändi julkaisi tulevaisuuden suuntaviivoja määrittelevän ensimmäisen EP:nsä The Giantin. Kesällä 2021 Sargassus julkaisi niin raskaita ja synkkiä kuin myös tunnelmoivia sävyjä sisältävän Tiamat[1]singlen, joka oli selvä tuotannollinen kehitysaskel ensimmäisen The Giantin jälkeen. Bändi ei hidastanut tahtia ja vain noin puoli vuotta myöhemmin The Albatross -EP näki päivänvalon. The Albatross EP:n progressiivinen ja melodinen ote keräsi kehuja niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin ja samalla bändin energiset keikat keräsivät kehuja sekä yleisöä. Vuoden 2022 aikana Sargassus jatkoi ahkeran työskentelyn parissa ja sävelsi uutta materiaalia toivottaen samalla Jukka Teppolan tervetulleeksi bändin uudeksi basistiksi.

Sargassus – Breed of the Exodus (single 2023)

Sävellys: Teemu Leskinen, Matias Rokio & Matias Stenman

Sanat: Matias Stenman

ISRC: FI3FC2376903

Miksaus & masterointi: Samu Oittinen

Vocal production: Raging Cannon

Singlen kansi: Matias Stenman

Kokoonpano:

Teemu Leskinen – kitara
Matias Rokio – rummut
Matias Stenman – laulu
Jukka Teppola – basso

Linkit:

https://sargassus.com
https://www.facebook.com/sargassusband

https://www.instagram.com/sargassusband
https://sargassus.bandcamp.com