OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lentokonemessut ensimmäistä kertaa Suomessa

Tech Runway -messut kokoavat jälleen ilmailualan toimijat Helsinki-East Aerodromelle, Pyhtäälle torstaina 31.08. Tulevaisuuden ratkaisujen ja ilma-alusten lisäksi messuilla on nyt alan isoimpien lentokonevalmistajien uusimmat tuotteet ensimmäistä kertaa yleisön nähtävillä.

Neljättä kertaa järjestettävä Tech Runway on nyt entistäkin suurempi ja kansainvälisempi. Koti- ja ulkomaisten esiintyjien lisäksi asematason näyttelyssä on nyt esitteillä huomattava kattaus uusia lentokoneita, kuten Cessnan uudet 206 ja 208 Caravan, Beechcraftin taksikone King Air 360, Bellin uusimmat helikopterit 505 ja 429, Pilatus PC-12 NGX, Airbus ACH130 sekä Diamond DA62.

Noin 50 näytteilleasettajan joukossa esillä on myös Patrian modernia lentokoulutuskalustoa, ilmavoimien yhteyskone, isoja työdrooneja, miehittämättömiä ilma-aluksia ja muita tulevaisuuden ilmaliikenteen innovaatioita. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus sekä ammattilaisille että ilmailusta kiinnostuneille päästä tutustumaan alan uusimpiin laitteisiin ja trendeihin.

Ilmaliikenne on valtavassa murroksessa. Etenkin Suomen ja suomalaisten tarve on päästä suorilla yhteyksillä, oikeankokoisella kalustolla liikkumaan lähilentokentältä suoraan määränpäähän. Tähän tarvitaan kattava lentokenttäverkosto ja sellaista kalustoa, jota nyt on Tech Runway -messuilla nähtävänä ja tutkittavana, kertoo projektipäällikkö Sami Juola.
Seuraava kehitysvaihe on siirtymä sähköiseen liikenteeseen, dronelogistiikkaan ja ilmatakseihin. Näistä aiheista lisää näyttelyosastoilla ja seminaariosuudessa.
Nykyisten ja tulevaisuuden lentolaitteiden lisäksi messuosastoilla nähdään tulevaisuuden lentokenttä- ja kunnossapitoratkaisuja, satelliittiteknologiaa ja muuta ilmailun tuotekehitystä.

Seminaariohjelmassa entistä suuremmassa roolissa ovat kaupallisten sovellusten lisäksi yhteiskunnalliset tarpeet ja ilmaliikenteen murros. Puhujalavalla nähdään toimialan keulahahmoja mm. SAABilta, sähkölentokonetoimija Evia Aerolta, Helsinki City Copterilta sekä tilauslentosovellusta kehittävältä Lygg´iltä.

Tech Runway järjestetään nyt neljättä kertaa Helsinki-East Aerodromella Pyhtäällä. Paikalle odotetaan noin tuhat ilmaliikenteen ammattilaista, opiskelijaa ja toimialasta kiinnostunutta. Ohjelma koostuu lentokonenäyttelystä asematasolla, noin 50 messuosastosta ja iltapäivän seminaariosuudesta kansainvälisine puhujineen.

Faktat:

Tech Runway -lentokonemessut torstaina 31.08.2023, klo 11:00-17:00

Helsinki-East Aerodrome, Pyhtää

Ohjelma tarkentuu osoitteessa https://www.techrunway.info/

Liput: https://www.tiketti.fi/tech-runway-helsinki-east-aerodrome-pyhtaa-tickets/90713