OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Darkness Is My Canvas julkaisi uuden Inverted -singlen, joka on tribuutti 70-luvun progelle!

Promokuva: Santtu Särkäs

Helsinkiläinen progressiivista melodista rockia soittava Darkness Is My Canvas julkaisi tänään uuden singlen Inverted. Kappale on otettu myöhemmin tänä vuonna Inverse Recordsin kautta julkaistavalta White Noise EP:lta.

KUUNTELE Inverted single suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/dimc-inverted

Bändi kommentoi singleä:
“Musiikillisesti Inverted on Darkness Is My Canvasin tribuutti 1970-luvun progelle, jossa käydään samalla syömässä 2010-luvun EMO-yhtyeiden jälkiruokapöydästä. Sävellyksellisesti kappale on yksi meidän monipuolisimmista ja livenä eepos uppoaa yleisöön kuin kuuma veitsi kylmään voihin. Kappaleen sanoitukset kertovat unettomuudesta ja sen tekemistä kiemuroista ihmisen elämään. Me ollaan aina oltu kiinnostuneita erilaisista tavoista tehdä biisejä ja kokeilla erilaisia metodeja biiseissä, joten tässä me päädyttiin enemmän Jethro Tull meets My Chemical Romance – tyyppiseen lähestymiseen. Kitarasoolo on eeppinen ja kitarasoolon aikana taustoissa lipsahdetaan jopa vähän fuusiojazzin puolelle. Me ollaan aina oltu luovana voimana sellainen, että meille mikään ei ole ns. “liikaa” eli missään biisissä ei ole meidän mielestä jotain “liikaa” vaan ollaan lähestytty musiikkia sen pyhimmän tekemisen kautta, että itsellemme me tätä tehdään.”

BIOGRAFIA:
Darkness Is My Canvas (DIMC) on perustettu Helsingissä vuonna 2017. Bändi soittaa melodista rockia yhdistettynä progressiivisiin elementteihin. Samantyylisiä yhtyeitä ovat mm. Muse, Queen, Pink Floyd ja Leprous, ja satunnaisesti musiikissa saattaa kuulua myös esim. Porcupine Tree tai My Chemical Romance. Bändin tarttuvissa melodioissa on aina musiikillisesti mielenkiintoisia koukkuja. Välillä yhtye haluaa yllättää yleisönsä vaihtamalla tahtilajia ja tyyliä kesken kappaleen – ja he tekevät tämän täysin tarkoituksella. DIMC:n mielikuvituksellinen soundi kumpuaa Panun melodiarikkaasta kitaransoitosta ja Peten tunteita välittävästä lauluäänestä, jossa on samaa klangia kuin nuorella David Bowiella.

Kaikki DIMC:n kappaleet ovat lähtöisin bändin perustajien Peten ja Panun yhteisestä sävelkynästä. Pete ja Panu soittavat myös kaikki muut soittimet rumpuja lukuunottamatta, jotka on luovutettu Suomen huippurumpaleiden käsiin. Masteroinnin hoitaa itse Grammy-palkittu Nicolas Fournier (LA), jolla on ollut näppinsä pelissä useiden bändin idolien kanssa kuten Muse, Linkin Park, Adam Lambert jne.

Darkness Is My Canvas perustettiin multi-instrumentalisti Panun ja laulaja/kitaristi Peten edellisen bändin, May:Dayn englanninkieliseksi reinkarnaatioksi. May:Dayn albumia “I” ei julkaistu virallisesti, mutta sen voi löytää nettiä kaivelemalla. Kehityskaarena bändi lähti nykyaikaisesta suomirockista ja 70-lukuhenkisestä progressiivisesta rockista elektronisempaan suuntaan, jossa akustiset soittimet yhdistetään sähköisiin aiempaa kiinteämmin.

Tähän mennessä Darkness Is My Canvas on julkaissut yhden EP:n nimeltä “Monsters” ja yhden singlen nimeltä “The Game”. Lisäksi tulevalta White Noise EP:lta on julkaistu kaksi singleä ‘Fade Into The White Noise’ & Drown. Bändin kappaleita on kuunneltu varsin hyvin suoratoistopalveluista, kuten Spotifysta, jossa kuulijamäärät ylittivät jo 160.000 rajapyykin.

KUUNTELE EP:n ensimmäinen single Fade Into The White Noise: https://push.fm/fl/dimc-fade

KUUNTELE EP:n toinen single Drown (Bring Me The Horizon cover):
https://push.fm/fl/bmth-drown-cover

mime-attachment.jpg
Darkness Is My Canvas – Inverted (single 2023)

Sanoitus, sävellys ja sovitus Panu Pentikäinen & Petteri Erkintalo
ISRC: FI3FC2375004

Singlen kansi Panu Pentikäinen & Pete Erkintalo