OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Fiksut

Fiksut 15 – Yrittäjyys ja yrittäjyyden haasteet – iTapsan Tapio Marjanen
Onko yrittäjyys oikotie onneen? Millaisia vastoinkäymisiä yrittäjä voi matkalla kokea? Onko Virossa helpompi toimia yrittäjänä kuin Suomessa?
iTapsan perustaja ja omistaja Tapio Marjanen kertoo omia kokemuksia yrittäjyydestä. 30-vuotias Tapsa on menestynyt ja pääsi ahkeran seitsemän vuoden jälkeen hengähtämään. Keskustelemme yrittäjyydestä yleisesti, sekä pohdimme niitä asioita, jotka tekevät yrittämisestä helpompaa vai vaikeampaa ja miten pääst eteenpäin, vaikka ympäriltä saadut kommentit eivät olekaan kaikki positiivisia.
Fiksut 14 Kauneuskirurgia – Haastattelussa Tiina Jylhä-Valkonen
Mitä on kauneuskirurgia? Kannattaako kauneusleikkaukseen mennä? Onko kauneuskirurgiassa riskejä? Tiina avaa kauneuskirurgian maailmaa ja kertoo kokemuksistaan kauneuskirurgiasta sekä erilaisista toimenpiteistä. Oletko harkinnut kauneusleikkausta? Tiinalla saattaa olla sinulle vinkki.
Fiksut 13 – Kauneus, luonnonkosmetiikka & hyvinvointi
Mitkä ovat yleisimpiä ihonhoitovirheitä? Miten niitä voi hoitaa? Millaista on luonnonkosmetiikka ja miten sen tunnistaa? Miksi luonnonkosmetiikkaa kannattaa edes käyttää, onko siitä mitään hyötyä? Voiko luonnonkosmetiikka olla vaarallista?
Viisastuimme jälleen, kun keskustelimme Susanna Poikelan, kosmetiikka-alan yrittäjän, kanssa luonnonkosmetiikasta ja kosmetologin työstä. Välillä tuntuu, että kauneus- ja kosmetiikka-alan tuotteita on niin paljon, eikä aina osaa valita niitä oikeita. Jospa nyt tämä vähän helpottaisi oikeiden tuotteiden löytämistä!
12. jakso – Sikari ja juoma – Haastattelussa Lasse Öhman
Vierailimme sikaristin Lasse Öhmanin luona saadaksemme selville, miksi sikaria poltetaan ja mitä harrastukseen kuuluu. Sikarin rinnalle sopivat myös hyvin tietyt juomat, niin alkoholilliset kuin myös alkoholittomat ja Lasse antaa vinkkejä oikean juoman etsimiseen.
Toimittajamme ja tuottajamme Christina Daous oppii sikareista, sikarimaailmasta ja siitä, kuinka joillekin sikarin polttaminen on lähes meditatiivista toimintaa.
11. jakso – Italialaisten viinien kesä
Mitkä ovat kesän viinitrendit? Vinkkejä italialaisen viinin ostajille. Millaisia erilaisia viinivaihtoehtoja Italiasta löytyy?
Keskustelimme Moonika Lindforsin kanssa italialaisesta viinimaailmasta ja suosikkiviineistä- sekä herkuista kesälle 2019. Saimme kuulla vinkkejä ostajille, viinimaistiaisten järjestäjälle ja miten saavutat parhaimmat makuelämykset.
10. jakso – Ylläksen kaivoshanke/Hannukainen Mining Oy
Ylläksen ystävät ry järjesti yleisötilaisuuden, jossa oli puhumassa Kolarin uusi kunnanjohtaja Kristiina Tikkala, Äkäslompolon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Eveliina Niva, sekä Hannukainen Mining Oy:n avainhenkilöitä – muun muassa hankejohtaja Jaana Koivumaa ja talousjohtaja Arto Peltokorpi.
Lisäksi haastateltavana Markus Kiili.
9. jakso – Vaalikeskustelu
Vieraina Petri Suuronen (Liberaalit) ja Jack Daous (Tähtiliike)

Käsittelimme ympäristö- ja turvallisuusasioita kahden ulkosuomalaisen eduskuntavaaliehdokkaan kanssa. Mikä on turvallinen Suomi? Mitkä ovat turvallisuuden haasteet? Mitä mieltä ehdokkaat ovat ympäristöasioista ja -ongelmista?
8. jakso – Suomen Posti
Haastattelussa Sanna Edelman Domingues.

Mitä Postissa on tapahtunut viime vuosien aikana? Mitä ajatuksia Postin toiminta herättää? Onko Viro Suomelle uhka vai mahdollisuus? Tutkimme Postin toimintaa yrityksenä ja pohdimme yritysmaailman vaikeuksia. Mitä mieltä sinä olet Postin toiminnasta ja vaikuttaako tämän ison pörssiyhtiön toiminta elämääsi? Mitä Postin toiminnassa pitäisi muuttaa?
7. jakso – Hevosurheilu Suomessa ja Virossa
Vieraina Christelle Littunen, esteratsastaja ja Ville Paloheimo, esteratsastaja
Millaisia urheilumahdollisuuksia Viro tarjoaa Suomelle? Kannattaako suomalaisen lähteä kilpailemaan tai valmennettavaksi Viroon? Entä virolaisen Suomeen? Kannattaako Virosta ostaa hevonen? Fiksujen seitsemmännessä jaksossa käsittelemme hevosurheilun monipuolisia mahdollisuuksia ja keskustelemme myös erilaisista valmennus- sekä kilpailumahdollisuuksista. Haastateltavana Viron yksi parhaimmista kouluratsastajista, Dina Ellermann.
6. jakso – Työhyvinvointi ja vaihtoehtoinen liikunta
Vieraina Jean Feller (7. Dan ITF taekwondo, Feller Experience) sekä Marion & Marcos Elvilä (Warriors Den)
”Liikunta on lääke”
Miksi työhyvinvoinnilla on merkitystä? Millaisia vaihtoehtoisia liikunnan muotoja on? Mitä työkaluja työhyvinvoinnin parantamiseen löytyy? Mikäli etsit ideoita ja motivaatiota vaihtoehtoisiin liikuntomuotoihin, katso Fiksujen kuudes lähetys. Kävimme innostavan ja motivoivan keskustelun aiheesta, sekä kokeilimme vieraidemme liikkuvuutta. Liikkuvuus ja monipuolinen liikunta on tärkeää, joten kannattaa etsiä itselleen se sopiva liikuntamuoto.
5. jakso – Moottoripyöräily Virossa
Vieraina Petri Suuronen (toimittaja, eduskuntavaaliehdokas) ja Raivo Kirsipuu (Jõgevatreff)
Minne kannattaa suunnata moottoripyörällä? Pitääkö Viroon matkustaessa pelätä jotain? Mitä moottoripyörätapahtumia on tiedossa kaudelle 2019? Katso Fiksujen viides lähetys, jossa keskustelemme yhden ulkosuomalaisen ja yhden virolaisen kanssa moottoripyöräilystä Virossa, sen antamista iloista ja millaisia kokemuksia moottoripyörät ovat elämään tuoneet. Mikäli kiinnostuit tulevista moottoripyörätapahtumista Virossa, niin löydät lisätietoa juuri Jõgevatreffistä esimerkiksi osoitteesta www.jogevamc.ee.
4. jakso – Viron kiinteistömarkkinat
Vieraina Mika Sucksdorff (Uus Maa Kinnisvara), Tanja Paloheimo (Nordic Estates) ja Kyösti Kuure (Maakure)
Kannattaako Virosta ostaa asuntoa tai taloa? Mitä kannattaa pitää mielessä? Millaisia vaihtoehtoja Viro tarjoaa? Keskustelimme kolmen kiinteistövälittäjän kanssa mahdollisuuksista ja pohdimme, mitä Viron kiinteistömarkkinoilla tapahtuu. Mitä tilastot kertovat? Katso Fiksujen neljäs lähetys!
3. jakso – Virossa opiskelu
Vieraina Nea Sipola, NESU ja Axel Jäntti, Old Town Appro
Millaista on Virossa opiskelu? Mitä kannattaa ottaa huomioon? Millaisia tapahtumia opiskelun ohella järjestetään? Suomalaiset muuttavat Viroon monesta syystä ja yksi niistä on opiskelu. Sen lisäksi, että Tarton yliopisto tarjoaa arvostettua lääkärin tutkintoa, on esimerkiksi Tallinnassa mahdollista opiskella englanniksi monella eri linjalla. Keskustelemme Fiksujen kolmannessa jaksossa erilaisista vaihtoehdoista, mahdollisuuksista, nykyiset opiskelijat antavat hieman vinkkejä ja mietimme myös sitä, mikä on se suosituin opiskelijabaari.
2. jakso – Viron matkailu
Vieraina T24.ee päätoimittaja Thea Ekholm, The Baltic Guide-toimittaja Silja Hurskainen ja Luxlimu-yrityksen omistaja Sven Zeider.
Kannattaako Viroon enää matkustaa? Miten mediassa näkyviä tilastoja pitäisi tulkita? Miten virolainen yritys ja suomalainen matkailija voivat löytää toisensa vaivattomasti? Fiksujen toisessa jaksossa käymme intensiivistä keskustelua Viron matkailun tilanteesta, millaisia mahdollisuuksia Viro tarjoaa matkailijoille ja kerromme erilaisia ideoita, mitä tehdä Tallinnassa ja Virossa. Tilastoja ei kannata välttämättä säikähtää, sillä niiden takana saattaa olla täysin järkevä selitys ja Viro odottaa suomalaisia edelleen matkailemaan.
1. jakso – Suomen eduskuntavaalit
Vieraina kirjailija J.K. Tamminen ja PR Manager Heikki Pihlajamäki.
Mitä voimme odottaa 2019 eduskuntavaaleissa? Tapahtuuko muutos? Olemmeko poliitiikan murroksessa? Fiksujen ensimmäisessä lähetyksessä keskustelimme eduskuntavaalien avainasioista ja mahdollisesta muutoksesta Suomen politiikan kentällä. Media on voimakkaasti vaikuttanut puheenaiheisiin ja tuntuu siltä, että poliitikot ovat pakotettuja vaikeiden kysymysten eteen. Pohdimme vaaleja ulkosuomalaisen näkökulmasta ja siitä, muuttaisivatko ohjelman vieraat takaisin Suomeen vaalitulosten vuoksi – vai voiko olla, että tilanne jää sittenkin samanlaiseksi? Katso ohjelma painamalla vieressä olevaa play-nappulaa.