OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Puola

Puola on kaikenlaisille matkustajille sopiva kohde niin sijainnin, kuin oman tarjonnankin vuoksi. Puolan pääkaupunki Varsova on mielenkiintoinen ja hauska kohde, jossa on tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Kerromme teille muutamia vinkkejä ja ideoita Varsovan-matkaa varten. Käymme läpi yleisesti melko yleisiä nähtävyyksiä ja katsottavaa, jotka sopivat koko perheelle, erilaisille ryhmille, kuten vaikkapa kaveriporukoille.

Millainen kaupunki Varsova on?

Varsova on Puolan pääkaupunki, jossa asuu noin 1,8 miljoonaa asukasta, mikä tekee siitä Puolan suurimman kaupungin. Historiallisesti merkittävä Puola on joutunut kokemaan valtiona kovia, mutta se on kehittynyt hurjasti eteenpäin. Varsova koostuu kauniista vanhasta kaupungista sekä modernista finanssialueesta. Monet suuryritykset ovat avanneet konttoreita vuosien aikana kaupunkiin.

Majoitus Varsovassa

Majoitusvaihtoehtoja Varsovassa on runsaasti. Suosittu turistikohde varmistaa sen, että hotelleja on paljon sekä niitä löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja. Lisäksi kaupungista löytyy paljon vaihtoehtoja esimerkiksi Airbnb- tai Booking.com-sivustojen kautta. Valikoimaa on paljon.

Varsovassa kannattaa kokeilla rohkeasti esimerkiksi boutiquehotelleja, jotka ovat laadukkaita ja tyylikkäitä majoituskohteita. Erityisesti lasten kanssa matkustaville suosittelemme katsomaan isompia ketjuja, kuten Hiltonia tai Ibistä, jossa tietyt palvelut ovat aina saatavilla.

Saapuminen Varsovaan

Suomalaiset vierailevat Varsovassa pääasiassa kahta eri väylää pitkin: lentokoneella tai autolla. Autolla Varsovaan pääsee Via Balticaa pitkin, mutta siihen kannattaa varata aikaa. Tallinnasta Varsovaan ajaa noin 10-14 tuntia riippuen pysähdyksien määrästä ja remonteista. Matkaa tulee yhteensä yli 1000 kilometriä. Erityisesti kesällä tietöitä on paljon ja suosittelen käyttämään esimerkiksi Waze-nimistä sovellusta, joka toimii Baltiassa hyvin. Tietulleja Tallinna-Varsova-matkalla ei ole.

Valuutta ja aika

Varsovassa kello on tuntia Suomea jäljessä, eli kelloa siirretään tunnin verran taaksepäin.

Puolassa on oma valuutta, zlotit. Valuuttakurssi vaihtelee, joten kannattaa tarkistaa valuutan arvo euroa kohti aina ennen reissua.

Ravintolat

Varsova tarjoaa ruokagurmaaneille maisteltavaa ja nähtävää. Tällä hetkellä yksi suosituimpia ravintoloita on Varsovan keskustassa sijaitseva No31, joka tarjoaa fine diningia kohtuulliseen hintaan. Ruokalista on monipuolinen, sisältää klassisia makuja, mutta on todella maukas ja miellyttävä ravintolakokemus palveluineen kaikkineen. Mukavaa on se, että esimerkiksi viinejä löytyy moneen hintaluokkaan, joten se sopii edullisempaankin budjettiin. Alkuruoat vaihtelevat 8-15 euron välillä, pääruoat 20-40 euron välillä ja jälkiruoat taas 8-15 euron välillä.

Mitä tehdä Varsovassa?

Varsova on koko perheen lomakohde ja tarjoaa tekemistä vauvasta vaariin. Vahvaksi suosikiksi monelle ovat muodostuneet esimerkiksi pakohuoneet, eli escape roomit, joita löytää myös Varsovasta. Kevyt englannin kielitaito on tarpeen kommunikoidessa paikan päällä, mutta huoneisiin ei tarvitse mitenkään erityistä taitoa. Kävimme kokeilemassa Room Escape Warszawa-nimisen pakohuoneen kaksi huonetta: Olympus ja Kolme muskettisoturia. Molemmat olivat viihtyisiä ja hienosti koottuja huoneita, joissa ei tarvinnut pähkäillä pelkkien numerolukkojen parissa. Meidän porukka ainakin yllättyi huoneiden hauskuudesta!


Viimeisimmät artikkelit aiheesta Puola: