OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Pieni Pala Elämää

Tällä kertaa ohjelmassa on vieraana Teemu Partanen. Teemu on koru- ja käyttöesine suunnittelija Nikama Design Oy yrityksessä. 

Nikama Designin kaikki tuotteet ovat käsintehtyjä ja valmistettu teräksestä. Nikama tuotemerkki syntyi vuonna 2007 ja Nikama Jewellery- korusarja  tuotteistettiin vuonna 2009, ja sen yhteydessä perustettin Nikama Design Oy. Teemu on luotsannut yritystä vuodesta 2013 asti, ylpeänä jatkaen ja kehittäen Eero Hyrkkään luomien Arcticchrome ja JAUR sarjojen valmistusta. Seppäperinne jatkuu ja elää yhä. 

Mielenkiintoiseksi tämän yrityksen tekee se, että raaka-aineena käytetään terästä! Maailman puhtaimmalla jaloteräksellä on pohjoisen sielu, ylpeä ja periksiantamaton. Sen valjastaminen vaatii omapäisyyttä ja rohkeutta – herkkyyttäkin. “Mulla on vähän sellainen viha-rakkaus suhde tähän materiaaliin” Partanen kuvailee. Kun valo lopulta välkehtii työstetyn jaloteräksen pinnalla ja peilaa siihen ympäristöään, silloin metalli palkitsee tekijänsä. Oikea muoto antaa sinnikkosielulle tarkoituksen; Nikama Designin tuotteissa se tukee omistajansa kosketusta ja kestää ikuisesti. 

Nikama Designin tuotteista ja Teemusta huokuu intohimo, vahvuus ja rakkaus omaa tekemistä kohtaan. Vaikka teräs materiaalina antaa mieleen kylmän kuvan, puhaltaa Teemu kuitenkin tuotteisiin omalla lämpimällä olemuksellaan jotain niin kaunista ja kutsuvaa, kodikasta, tyylikästä ja lämmintä. Jokaiseen tuotteeseen käytetään aikaa ja rakkautta ja se näkyy työn laadussa. Jokainen tuote on käsin kiillotettu ja valmistettu ja se näkyy tuotteiden kauneudessa ja laadussa. 

Tutustu Teemuun lisää uudessa jaksossa! 

Päivämäärä

26 huhti 2022
Expired!

Kellonaika

19:00 - 19:30

Oho Live TV Google Playssä!

Get it on Google Play

Tilaa OHO-Posti!

Lähetämme viikoittaisia uutisia, hauskoja uusia juttuja, sekä ilmoituksia tulevista ohjelmista!

Mainos

Arctic Warriors
DSP