OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Sikariharrastaja Lasse Öhman meditoi sikarin avulla

Kuvassa Lasse Öhman (vasemmalla) ja toimittajamme Christina Daous

Mielenterveysongelmat ovat usein esillä oleva aihe, johon moni haluaisi keksiä kertaheitolla ratkaisun. Erilaiset tutkimukset, lääkkeet ja mielenterveyden kuntouttamiset pyrkivät auttamaan ihmisiä arjen haasteissa. Yksi ehdotuksista, joita saattaa kuulla erityisesti stressinhallinnassa, on meditaation harjoittaminen.

Kun puhutaan meditaatiosta, puhutaan usein joogasta, aasialaisista hiljaisista meditaatioista ja rauhallisesta olemisesta. Meditaatio on sisäiseen kehitykseen ja tiettyyn tavoitteeseen pyrkivä harjoitus. Se voikin tarkoittaa monelle täysin jotain muuta, kuin joogahousuja.

Sikariharrastajalle Lasse Öhmanille sikarin polttaminen on se tarvittava meditaatio, jolla rauhoitetaan mieltä tai osallistutaan mielenkiintoisiin ja syvällisiin keskusteluihin. Lasse kertoo, että hänelle on tärkeää, että sikaria polttaessa istuu paikallaan, ei tee töitä eikä kiirehdi mihinkään.

Lassen mukaan sikari voikin toimia erinomaisena mielenterveyslääkkeenä. Sikareiden polttoajat vaihtelevat paljon ja erilaisiin tilanteisiin sopii erilainen sikari. Jokaiseen elämäntilanteeseen sopii sikari, oli se sitten aamukahvi tai sateinen ilta. Sikarin polttamisessa on rutiineja ja tapoja, joista pidetään tiukkaan kiinni.

Lasse kertookin, että rutiini pitää käydä rauhallisesti läpi ja sikarille pitää antaa aikaa. Sikaria polttaessa voi päästä hyvinkin syvälle omiin ajatuksiin tai paneutua syvälliseen keskusteluun hyvän ystävän kanssa. Tärkeintä on se, että istuu paikallaan ja antaa sikarin savun luoda sopiva ympäristö.

Sikari, sekä muut tupakkatuotteet, ovat haitallisia terveydelle. Samaan aikaan Lasse kuitenkin arvostaa sitä, että hän saa nauttia hyvästä sikarista ja välillä miellyttävästä juomasta, eikä sitä tarvitse tehdä liikaa. Joka tapauksessa liikaa on aina liikaa.

Katso Fiksut-keskustelu arkistosta ja lue lisää siitä, miksi juuri Lasselle sikarin polttaminen on hyväksi hänen mielenterveydelleen.