OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Autolla Eurooppaan? Tästä matkavinkkejä Itävallan F1 GP-kisoihin sekä Sloveniaan

Tervetuloa seuraamaan Autolla Eurooppaan toista osaa, jossa lähdemme Budapestistä Sloveniaan ja sieltä Itävallan Formula 1-osakilpailuun. Lue ensimmäinen osa täältä:

PÄIVÄ 5 – Maribor 

Olimme suunnitelleet käyvämme Formula 1-osakilpailussa Itävallassa, mutta koska olimme varanneet liput melko myöhään, myöhästyimme todella pahasti majoituksista. Itävallan Spielbergin kaupungissa sijaitseva rata on lähellä Graz-niminen kaupunki, joka on Spielbergiä huomattavasti suurempi. Myös Graz oli käytännössä loppuunmyyty. 

Katso myös samasta aiheesta Oho, mikä reissu! Teksti jatkuu videon jälkeen.

Niinpä kartasta katsottuna siirsimme katseemme Mariboriin, josta ajaa Spielbergiin noin puolitoistatuntia. Maribor on slovenialainen kaupunki, joka muistutti meille lähinnä kylää. Saimme ensinnäkin huippusviitin, parhaimman, mitä meidän uudella, neljän tähden business-hotellillamme tarjota oli, hintaan 150 euroa yö. Se sisälsi kaiken, mitä yhdeltä sviitiltä haluaisikin.  Tämän hotellin nimi oli Hotel City Maribor.  

Hotel City Maribor sviitti, makuuhuone
Hotel City Maribor sviitti, olohuone

Kaupunki itsessään on todella viihtyisä ja kävimme ihailemassa kaupungin, sekä kaupungin läpi kulkevaa jokea hotellin terassilla. Mikäli ei majoitu hotellissa, terassi oli hyvin viihtyisä paikka viettää aikaa. Maribor ei todellakaan ollut suomalaisen mittapuulla kallis kaupunki ja siellä pääsi nauttimaan hyvästä ruoasta ja herkuista kohtuulliseen hintaan. 

Keskustassakin oli nähtävää ja katsottavaa ja satuimme vielä olemaan siellä kaupunkifestivaalin aikaan. 

PÄIVÄ 6 – Itävallan GP 

Itävallan Formula 1-osakilpailu ajetaan Spielbergissä sijaitsevalla radalla, joka on maisemaltaan ainutlaatuinen. Kyseessä on todella upeassa vuoristossa sijaitsevasta radasta, jossa katsojat pääsevät näkemään rataa todella hyvin. Saimme paikat Red Bullin Grandstandiltä ja vaikka ne eivät olleetkaan F1-fanien suosimia paikkoja, niin me saimme kyllä todella hyvät näkymät sieltä. 

Kuten oletettavaa on, Formula 1-kilpailuissa on paljon muutakin tekemistä ja osallistavaa puuhaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Päivät ovat täynnä erilaisia esityksiä ja ohjelmaa, eikä F1 GP ole suinkaan ainoa osuus. Itävallassa pääsee näkemään Red Bullin parasta, kuten heidän järjestämiä lentonäytöksiä.  

Meidän vinkkimme Itävallan GP:hen on se, että paikalle pääsee omalla autolla kyllä, mutta kannattaa varautua kovaan liikenteeseen. Lähteminen Spielbergistä vie aikaa, vaikka parkkipaikka toimii ja vetää hyvin, mutta ihmismäärä on yksinkertaisesti niin massiivinen.  

Lisäksi liput kannattaa ostaa etukäteen, sillä kyseessä on hyvin suosittu kisa, jossa edullisimmat liput viedään usein jo edellisen vuoden kisojen jälkeen tai heti, kun ne tulevat myyntiin. Samoin käy majoituksien kanssa, sillä niiden mahdollisuudet ovat hyvin rajattuja.  

Päivän päätteeksi lähdimme ajamaan Saksan suuntaan, tarkemmin Berchtesgadeniin. 

PÄIVÄ 7 – Berchtesgaden 

Yövyimme kaupungissa Edelweiss-nimisessä hotellissa, joka oli erittäin viihtyisä. Se oli vanha, hyvin saksalaistyylinen, mutta tarjosi meille kaikki tarvittavat palvelut ja hyvin mukavat huoneet. 

Parasta hotellissa oli ehdottomasti sen kylpylä ylimmässä kerroksessa, jossa oli kattoterassi. Kattoterassilla sijaitsi myös poreamme, josta oli aivan upeat näkymät. 

Kylpylähetken jälkeen lähtimme Kotkanpesään, eli Kehlsteinhausiin, joka on natsi-Saksan aikaan rakennettu rakennus Kehlsteinin huipulla. Kyseinen rakennus oli aktiivisessa käytössä natsisaksalaisilla. Talo oli silloin valtion omistuksessa. 

Matka alkaa sillä, että liikumme ensin tunnelia pitkin kuuluisaan hissiin. Tämä kultainen hissi on historiallisesti todella arvokas. Se saattaa aiheuttaa myös ruuhkaa, sillä hississä ollaan todella tarkkoja painorajoitusten kanssa. 

Hissi nousee Kehlsteinhausin huipulle, joka on melko pienikokoinen rakennus, jonka näkymät ovat jälleen verrattomat. Kehlsteinhausissa on ravintola, jossa voi syödä ja juoda. Talosta pääsee ulos vuorille, joissa voi nauttia myös omia eväitä. Kehlsteinhausin historia on hurja, mutta toisaalta historiaamme on hyvä ymmärtää.  

Tämän jälkeen jatkoimme matkaa Plaueniin, josta löytää lisää tietoa jo yhdestä aikaisemmin tehdystä jutustamme. Lue lisää Plauenista:

Tällainen reissu tällä kertaa ja ensi kertaan!

Matkusta paremmin. Valitse suomalainen Neckpacker.

smoothest way to travel, neckpacker