OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Unsplash.com

Lämpimät ja tekniset varusteet suojaavat lemmikkiä talven olosuhteilta – vinkit stressittömään sovitukseen

Suomessa lemmikkejä puetaan enemmänkin tarpeen kuin ulkonäön vuoksi, kerrotaan Mustista ja Mirristä. Suomessa koirien vaatteissa korostuvat tekniset ominaisuudet, kuten vedenpitävyys, hengittävyys, joustavuus ja materiaalin hiljaisuus. Nämä ominaisuudet saavutetaan käyttämällä ihmisten teknisistä vaatteista tuttua teknologiaa ja tietotaitoa. Kuten ihmistenkin vaatteissa, tuote valitaan käyttötarkoituksen mukaan ja paras istuvuus varmistetaan valitsemalla oikea koko ja sovittamalla.

Kylmät ja sateiset kelit näkyvät myös lemmikkien varusteiden myynnissä. Musti ja Mirri toi viime syksynä markkinoille Feel Active Kiruna -sadetakin, jossa on veden- ja tuulenpitävä, hengittävä Feel Tech -kalvomateriaali. Teknologia on tuttu ihmisten teknisistä kalvovaatteista. Kerrospukeutumisella voidaan säädellä lämpimyyttä; Feel Active Kiruna -takin alle voi pukea välikerrokseksi esimerkiksi teknisen Feel Active Oslo -paidan.  Joitain lemmikkien omistajia koirien pukemisen tarpeellisuus kuitenkin edelleen mietityttää.

”Joillekin koiraroduille, kuten karvattomille ja kevyempi turkkisille koirille, pukeminen on välttämättömyys kylmillä keleillä. Koirien tossuista hyötyvät karvoihin katsomatta kaikki koirarodut, sillä kylmyyden lisäksi sepeli ja suola rasittavat tassunpohjia. Meidän tuotevalikoimamme perustuu tarpeeseen ja tuotekehitystä ohjaa käyttömukavuus ja istuvuus – siksi tuotteita käyttötestataan erilaisilla koirilla ihan prototyyppivaiheesta lähtien. Ajattelemme aina materiaalivalintoja käyttäjän, eli koiran näkökulmasta. Esimerkiksi jotkut koirat pelkäävät ulkovaatteiden kahisevaa ääntä, siksi uusimpiin vaatteisiimme on valittu hiljaisia sekä joustavia materiaaleja.  Se helpottaa pukemista ja lisää käyttömukavuutta”, kertoo tuotevastaava Tarja Rantonen-Piironen Mustista ja Mirristä.

Mittaa, vertaa ja sovita eri vaihtoehtoja

Lemmikkienkin varusteissa paras tapa varmistaa istuvuus on sovittaa tuotetta. Verkkokaupasta ostaessa tätä mahdollisuutta ei ole, joten esiin kannattaa kaivaa mittanauha.

”Helpoiten sopivan vaihtoehdon löytää, jos asiakkaalla on mahdollisuus käydä myymälässämme koiran kanssa sovittamassa tuotteita. Myymälöidemme asiantuntevilla myyjillä on silmää arvioida sopiva koko, minkä ansiosta sovitustilanteesta voidaan tehdä mahdollisimman stressitön lemmikille. Verkkokauppaostoksilla suosittelemme ottamaan lemmikistä mitat tuotteen yhteydessä olevan koko-oppaan mukaisesti. Esimerkiksi vaatteissa kokomerkintä 30 tarkoittaa koiran selänmittaa sentteinä päästä hännänjuureen mitattuna. Muita tärkeitä mittoja ovat kaulan-, rinnan- ja vyötärönympärys sekä tarvittaessa etu- ja takajalkojen pituus. Päällisvaatteiden kannattaa olla sopivan reiluja, myös mahdollista kerrospukeutumista ajatellen, jotta niissä on mahdollisimman mukava liikkua. Tossuja valitessa mitataan tassun leveys. Kotona istuvuus kannattaa vielä tarkistaa ja totuttaa lemmikki tuotteen käyttöön koiralle mieluisen palkitsemisen kautta”, Rantonen opastaa.