OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Haluatko nauttia liikunnan hyödyistä treenaamatta?

Liikunta tekee meille hyvää kokonaisvaltaisesti. Se parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, vahvistaa lihaksia sekä laittaa aivot tuottamaan endorfiineja. Mutta salille raahautuminen pitkän työpäivän jälkeen tuntuu usein ylitsepääsemättömän vaikealta. Eikö olisikin ihanaa, jos liikunnan hyödyistä pääsisi nauttimaan ilman hengästyttävää hikijumppaa? Vaikka mikään ei korvaa säännöllistä liikuntaa, on olemassa muitakin keinoja, joiden avulla voimme parantaa aineenvaihduntaa ja päästä nauttimaan hyvän olon hormoneista.

Poosh listasi seitsemän ihanaa tapaa saavuttaa osa liikunnan hyödyistä kuntoilematta.

Pulahda kylpyyn

Lämmin kylpy rentouttaa sekä kehon että mielen. Tutkimukset osoittavat, että niin sanotuilla passiivisilla lämmitysmenetelmillä on samankaltaisia ​​hyötyjä kuin liikunnalla. Lämmin kylpy polttaa kaloreita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja vapauttaa elimistöön ihania endorfiineja. Lämpö myös parantaa verenkiertoa, jolloin happi ja ravinteet kulkeutuvat soluihin tehokkaammin. Kylpy myös edistää kuona-aineiden poistumista kehosta.

Käy saunassa

Suomalaisia ei tarvitse valistaa saunan hyödyistä ja myös maailmalla on hiljalleen herätty saunan lämmön terveysvaikutuksiin. Saunominen on niin ikään passiivinen lämmitysmenetelmä, joka polttaa kaloreita ja laittaa nesteet liikkeelle. Säännöllinen saunominen myös edistää sydänterveyttä.

Kokeile kylmää suihkua

Paranna lymfakiertoa päättämällä sauna- tai suihkuhetki kylmällä vedellä. Paitsi että se virkistää, se myös auttaa alentamaan kehossa mahdollisesti jyllääviä tulehduksia, huoltaa kipeitä lihaksia sekä vahvistaa immuunijärjestelmää. Lisäksi kylmyys aktivoi ruskeaa rasvaa, jolla tiedetään olevan tärkeä rooli painonhallinnassa.

Palleahengitä

Palleahengitys auttaa alentamaan korkeaa verenpainetta, lisää sykevälivaihtelua ja parantaa keuhkojen toimintaa sekä sydämen ja hengityselinten lihasvoimaa. Palleahengitys alentaa stressiä ja siitä keho ja mieli hyötyvät kokonaisvaltaisesti. Se on yksinkertainen, ei-liikunnallinen treeni, jonka voimme tehdä missä tahansa, milloin tahansa.

Masturboi

Kyllä, itsetyydytys on erinomainen tapa saada kasvoille tervettä hehkua. Tämä johtuu siitä, että orgasmi vapauttaa kehoon endorfiineja, jotka virkistävät ja parantavat mieltä ja auttavat lievittävämään stressiä. Seksi (kumppanin kanssa tai yksin) on hyödyllistä sekä henkiselle hyvinvoinnillemme, että sydän- ja verisuoniterveydellemme.

Nauti lymfahieronnasta

Lymfahieronta poistaa liikunnan tapaan kehosta nesteitä ja kuona-aineita. Kevyt pumppausmenetelmä vaikuttaa myös parasympaattiseen hermostoon, joten se parantaa virkeystilaa ja vähentää stressiä. Lymfahieronta auttaa myös parantamaan ihon laatua ja sen vaikutuksen näkyvät välittömästi.

Nuku

Ihminen tarvitsee noin seitsemästä yhdeksään tuntia unta yössä. Unen aikana keho ja aivot palautuvat päivän rasituksesta, joten riittävä unensaanti on terveyden kannalta ensisijaisen tärkeää. Univaje altistaa monille sairauksille, heikentää aivojen toimintaa ja vaikuttaa mielialaan negatiivisesti. Hyvin levänneenä on myös helpompi motivoitua liikkumaan ja syömään terveellisemmin päivän aikana.

Lähde: Poosh