OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Coinmotion tekee paluun suomalaisten sijoittajien suosioon

Kryptovaluutat ovat ponkaisseet suuren yleisön tietoisuuteen, ja yhä useampi on kiinnostunut sijoittamaan niihin. Varsinkin uusille sijoittajille kryptovaluuttojen maailma saattaa tuntua monimutkaiselta, ja monia luonnollisesti askarruttaa sijoittamisen turvallisuus ja luotettavuus. Yksi suomalaisille suunnatuista kryptovaluuttoihin keskittyneistä kaupankäyntialustoista on suomalainen Coinmotion, joka on ollut toiminnassa jo vuosia.

Mikä on Coinmotion?

Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttoihin keskittynyt kaupankäyntialusta, jossa voi ostaa kryptovaluuttoja ja käydä niillä kauppaa. Coinmotion sai alkunsa Jyväskylässä vuonna 2012, ja sen taustalla toimii yritys nimeltä Prasos Oy. Coinmotionin pyrkimyksenä on tehdä kryptovaluutoista helpommin lähestyttäviä ja tuoda ne valtavirran pariin. Coinmotion toimii verkkopankin tapaan, sillä alustalla voi kryptovaluuttojen kaupankäynnin ohella maksaa laskuja ja säästää rahaa. Merkittävin ero perinteiseen verkkopankkiin on se, että perusvaluutan sijaan käytössä on kryptovaluutat. Voit siis esimerkiksi ostaa bitcoinia ja säilyttää sitä Coinmotionin virtuaalisessa lompakossa sekä käyttää ja myydä sitä. Coinmotionissa voi maksaa laskuja, ja se toimii myös lainapalveluna. Itse tilin avaaminen ja ylläpitäminen ei maksa mitään, mutta kryptovaluutan ostosta ja myynnistä menee välityspalkkio.

Coinmotionin soveltuvuus suomalaisille sijoittajille

Niksikansana tunnetut suomalaiset arvostavat läpinäkyvyyttä. Coinmotion on Suomen Finanssivalvonnan alaisuudessa, ja se on rekisteröity virallisesti digitaalisten valuuttojen välittäjäksi, joten se on täysin laillinen sivusto. Coinmotion toimii myös muissa pohjoismaissa. Coinmotionin etu verrattuna kansainvälisiin kryptovaluuttojen markkinapaikkoihin on tietenkin kotimaisuus, ja siten suomenkielinen sivusto, mikä tekee monille asioimisesta helpompaa.

Coinmotionin etuna on myös turvallisuus ja luotettavuus, koska sillä on Suomessa laillinen maksulaitostoimilupa. Prasos on ottanut käyttöön EU:n ja Suomen rahanpesulakien kanssa linjassa olevat tunnistautumiskäytännöt, ja asiakkaiden siirtoja pidetään silmällä. Turvallisuutta lisää kirjautuminen perinteisen verkkopankin kautta. Monilla ulkomaisilla sivustoilla henkilöllisyys pitää varmentaa lähettämällä kopio passista ja mahdollisesti muita dokumentteja. Coinmotion kokemuksia voi lukea useammalta sivustolta.

Coinmotionissa varat säilytetään Holvi-palvelussa, joka on tavallista kryptolompakkoa turvallisempi vaihtoehto, sillä talletetut varat ovat aikalukon takana. Nostot toteutuvat vasta itse asetetun aikarajan jälkeen ja vahvistamalla sähköpostitse tai tekstiviestillä saadun koodin. Holvi-palvelun käytöstä veloitetaan kuukausimaksu. Toinen suosittu palvelu on korkotili, jonka kautta on mahdollista ansaita passiivista tuloa kryptovaluutoilla. Korkotili toimii niin, että lainaat omista varoistasi kryptovaluuttaa markkinoille, ja lainaamista vastaan ansaitset korkotuottoa. Kryptovaluutoista ansaitut tulot pitää ilmoittaa verottajalle, ja Coinmotionissa verosuunnittelu on helppo toteuttaa.

Sivustolta löytyy myös paljon tietoa eri kryptovaluutoista sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, joiden avulla tutustua monelle vielä tuntemattomiin virtuaalivaluuttoihin. Halukkaat voivat myös hakea etuohjelmiin, kuten Ambassador-ohjelmaan.

Sopivan kauppa-alustan valitseminen

Kryptovaluutat ovat ampaisseet raketin lailla suuren yleisön tietoisuuteen, ja niihin sijoittaminen kiinnostaa monia. Kryptovaluutat ovat vielä melko uusi ilmiö, joka on alati muutoksessa. Sijoittamisen aloittaminen voi tuntua monimutkaiselta ja sopivan kauppapaikan löytäminen ja valitseminen aiheuttaa päänvaivaa. Jokaisen sijoittajan on pohdittava niitä seikkoja, joita kauppa-alustassa arvostaa.

Coinmotion on pienempi toimija kuin alan globaalisti toimivat jätit, mikä tarkoittaa pienempää valinnanvaraa sijoituskohteissa. Palvelun valikoimista löytyy suosituimmat valuutat Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar Lumens ja Ripple. Koska Coinmotion on verrattain pieni suomalainen palvelu, sen maksut ovat hieman kalliimpia kuin kansainvälisesti toimivien suurten kaupankäyntialustojen. Moni suomalainen sijoittaja kuitenkin arvostaa turvallisuutta ja luotettavuutta enemmän kuin massiivista kryptovaluuttojen valikoimaa ja säästöä maksuissa – etenkin uudet sijoittajat, joille kryptovaluuttojen valtava määrä on vielä hämmentävää. Koska kryptovaluuttakaupoissa saattaa liikkua suuriakin summia, on laillinen alusta, sen turvallisuus, mahdollisuus verosuunnitteluun ja läpinäkyvyys, monille etusijalla kaupankäyntialustaa valittaessa. Yhä useampi suomalainen sijoittaja valitsee Coinmotionin, koska sillä on toimintaa takana jo vuosia.