OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Helpota arkeasi näillä puhelinsovelluksilla

Älypuhelin on nykyään merkittävä arjen työkalu, jolla hoidetaan monia jokapäiväisiä asioita. Sovelluksia on nykyään valtavasti ja laajasta valikoimasta on vaikeaa löytää itselleen parhaita sovelluksia. Sovellukset vievät puhelimen muistia, joten niitä kannattaa ladata harkitusti. Esittelemme tässä artikkelissa hyödyllisiä sovelluksia helpompaan arkeen.  

Älypuhelin on kätevä kapistus, koska parilla ruudun pyyhkäisyllä voi hoitaa lukemattomia eri askareita. Puhelin on ensisijaisesti tarkoitettu kommunikointiin, mutta sillä voi myös esimerkiksi maksaa laskuja, tilata ruokaa, löytää treffikumppani tai tilata liput viikonlopun kulttuuririentoihin. 

Digitalisaatio on siis ulottunut lähes kaikkeen ja se on tuonut moneen osa-alueeseen uusia mahdollisuuksia. Oman osuutensa on saanut rahoitus- ja lainamarkkinat, koska monet siihen liittyvät toiminnat voi hoitaa mobiilisti. Esimerkiksi kulutusluottoa voi hakea älypuhelimen avulla, kunhan sen tekee harkitusti ja perustellusti. Lisätietoa asiasta voi lukea esimerkiksi osoitteessa https://www.lainat.fi/.

Sujuvampaa autoilua

Auto kuuluu monen suomalaisen arkeen, koska pitkät välimatkat vaativat joustavan ja toimivan kulkuneuvon. Autoon sisältyy säännöllisesti tiettyjä toimenpiteitä, kuten parkkeeraaminen ja tankkaus, joita molempia voi helpottaa mobiilisovelluksilla

EasyPark-sovelluksella auton pysäköintimaksut voi maksaa melkeinpä missä tahansa päin Suomea. Sovellus on helppokäyttöinen ja pysäköintiaikaa voi tarpeen tullen jatkaa. Sovellus myös lopettaa pysäköinnin, jolloin autoilija maksaa vain käyttämästään pysäköintiajasta. Suurimmissa kaupungeissa sovellus opastaa vapaissa pysäköintipaikoissa.  Neste-sovellus helpottaa puolestaan tankkausta. Auto ajetaan huoltoasemalle, minkä jälkeen sovelluksesta valitaan mittari, joka osoittaa halutun tankkaustavan. Maksu hoituu Neste-sovellukseen liitetyllä maksukortilla. 

Tankkaaminen onnistuu siis mukavasti ja turvallisesti puhelimella. Sovelluksesta voi lukea myös tietyistä eduista ja sillä voi etsiä lähimmän tankkauspaikan. Jos ympäristöarvot ovat sinulle tärkeitä, sovellus kertoo säästämistäsi kasvihuonepäästöistä ympäristöystävällisen polttoaineen käytöstä. 

Pysy kartalla sovelluksien avulla

Maailma on joskus sekava paikka, minkä voi havaita joskus jopa uuden paikan löytämisessä. Suunnistaminen uusiin kohteisiin saattaa aiheuttaa päänvaivaa erityisesti niille, joille ei ole suotu loistavaa suuntavaistoa. Sovellukset rientävät apuun tässäkin, sillä tietyt applikaatiot auttavat navigoinnissa ja hyvien reittien valinnassa.

TomTom AmiGo on yksi esimerkki tällaisista sovelluksista. Se ensinnäkin opastaa navigoinnissa ja antaa myös ajankohtaisia ilmoituksia liikennehäiriöistä ja ruuhkista. AmiGosta voi tarkistaa myös kohteen keskinopeudet, jolloin tieto nopeusrajoituksista ei ole ainoastaan liikennemerkkien varassa.  Aktiiviselle luontoliikkujalle suositellaan Karttaselainta.

Kotimaan matkailu ja vaellukset luonnossa ovat tunnetusti kasvattaneet suosiotaan viime vuosien aikana ja Karttaselain toimii mainiosti tämänkaltaisiin aktiviteetteihin. Pystyt sen avulla suunnittelemaan retkiäsi ja tarkastelemaan kiinteistörajoja ja -tietoja. 

Retkeilyaineisto kattaa yli 20 000 kohdetta ja sovellus on loistava apuväline vuoden ympäri. Voit suunnitella seikkailusi etukäteen netissä ja ladata siihen sopivat kartat, joita voi käyttää offiline-tilassa. Synkronointi tapahtuu selain- ja mobiiliversion yhteistyössä. 

Sovellus auttaa sinua merkitsemään suosikkipaikkojasi ja etsimään upeita laavuja, hiihtolatuja ja moottorikelkkareittejä. Maastokartta kertoo myös pienempien järvien syvyyskäyristä. 

Todelliselle luonnonrakastajalle on tarjolla myös linnuntunnistamiseen tarkoitettu sovellus. Suomen linnut –applikaatio auttaa sinua tunnistamaan kotipihasi siivekkäät vierailijat. Jos pihaan liitävä uusi tuttavuus aiheuttaa hämmennystä, voi lajin selvittää sovelluksen kauelvittää sovelluksen kautta, jossa on selkeitä kuvia yli 200 Suomessa elävästä linnusta.

Sovellus hädässä tunnetaan  

112 Suomi pitäisi kuulua jokaisen älypuhelimen vakiokalustoon. Hätätilanteessa voit soittaa sovelluksen avulla hätäkeskukseen, jolloin tarkat tiedot sijainnistasi siirtyy automaattisesti sovelluksesta. Hätäpuhelin käsittely tehostuu ja apua voidaan lähettää paikalle nopeammin. 

Sinun tulee siis soittaa kyseisen sovelluksen kautta, sillä sovellus puhelimessa itsessään ei riitä sijaintitietojen automaattiseen välitykseen. Sovelluksen avulla voit löytää myös lähimmän sydäniskurin ja päivystysnumerot kiireettömiin tapauksiin. Se tarjoaa myös vaara- ja viranomaistiedotteita, jotka perustuvat sijaintitietoon.