OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Täydellinen juuri sellaisena kuin on – Elämää Aspergerin kanssa

Seuraavan Pieni pala elämää jakson vieraana on 27-vuotias Henna Päätalo. Hennalla on diagnosoitu aspergerin syndrooma, paniikki- ja ahdistuneisuushäiriö ja tällä hetkellä Hennalla on käynnissä ADHD tutkimukset. Henna ei kuitenkaan anna diagnoosiensa määritellä häntä ihmisenä, vaan porskuttaa menemään ja on suorittanut liiketalouden perustutkinnon eli merkonomi perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon.

Henna on myös taitava laulaja, hänellä onkin jo ensi kesälle hääkeikka kalenterissa. Laulamisen lisäksi Henna harrastaa pianonsoittoa, valokuvausta, lenkkeilyä ja kuntosalilla käymistä. 

Henna ymmärtää hyvän tukiverkon tärkeyden ja onkin siksi erityisen kiitollinen omastaan, johon kuuluu Hennan perheen lisäksi poikaystävä ja ystävät. Henna tahtookin antaa mahdollisuuden tukiverkkoon ja vertaistukeen myös sellaisille ihmisille joilla ei sellaista ole. Hennalle saa laittaa sosiaalisessa mediassa viestiä, sillä hän tahtoo Hän tahtoo antaa vertaistukea sitä tarvitseville ja auttaa muista samassa tilanteessa olevia. Instagramista hänet löytää nimimerkillä @hennahpaa 

Hanna ja Henna keskustelevat jaksossa menetyksestä, neuroatyyppisyydestä, ja vertaistuesta.

Tutustu Hennaan lisää katsomalla uusi jakso.