OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

“Kun sanot muille ei, sanot itsellesi kyllä” – Vedä rajat on terapeuttigurun käytännöllinen opas terveiden rajojen asettamiseen

Vedä rajat ja ota oma elämä haltuusi (Gummerus) on terapeutti ja bestseller-kirjailija Nedra Glover Tawwabin menestysteos omien rajojen asettamisesta. Konkreettinen opas auttaa ehkäisemään uupumusta hybridiarjessa, jossa emme aina tiedä, olemmeko töissä vai vapaalla, tai yksin vai yhdessä.

Tunnetko kiukkua, aina kun joku pyytää sinulta apua? Onko sinun vaikea tietää, milloin voit kieltäytyä? Vedä rajat opettaa, miten asettaa terveet rajat suhteessa työhön, somen käyttöön, ystäviin, sukulaisiin ja kumppaniin. Erityisen vaikeaa rajojen vetäminen on omalle perheelle.

– Perheessä vallitsevat tietyt sanattomat käyttäytymissäännöt. Jos haluaa tuntea syyllisyyttä rajojen vetämisestä, perheen parissa se onnistuu, kirjoittaa terapeutti Nedra Glover Tawwab kirjassaan.

Vedä rajat sisältää runsaasti esimerkkejä ja harjoituksia sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Käytännöllinen ja selkeä opaskirja auttaa tunnistamaan ja ilmaisemaan omia tarpeita anteeksi pyytelemättä. Mutta miten voi sanoa “ei” ja olemaan jämäkkä loukkaamatta toisia?

– On tärkeä ymmärtää, että kun sanot muille ei, sanot itsellesi kyllä, Glower-Tawwab kirjoittaa.

– Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on rajojen vetämistä: silloin kieltäytyy jostakin, jotta voisi edistää omaa emotionaalista, fyysistä ja psyykkistä hyvinvointiaan.

“Perusteellinen opas rajojen merkityksen ymmärtämiseen ja niiden asettamiseen ihmissuhteissa.”

– Publishers Weekly

Nedra Glover-Tawwab on laillistettu terapeutti, parisuhdeasiantuntija ja bestsellerkirjailija. Hänen huippusuositulla Instagram-tilillään @nedratawwab on 1,5 miljoonaa seuraajaa.

Nedra Glover-Tawwab: Vedä rajat ja ota oma elämä haltuusi
alkuteos Set Boundaries, Find Peace – A Guide to Reclaiming Yourself
Suomentanut Lauri Sallamo ja Heidi Tihveräinen
301 sivua
Ilmestynyt myös äänikirjana, lukija: Elina Varjomäki

Lähde: Gummerus