OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Opi päästämään irti menneestä ja suuntaa katse tulevaan

Vuoden vaihtuminen on hyvä hetki päästää irti menneestä ja suunnata katse tulevaan. Painolastin taakse jättäminen ei välttämättä ole helppoa, mutta se on teko paremman tulevaisuuden puolesta. Vanhoista kaunoista ja haitallisista ajatusmalleista vapauduttua energiaa vapautuu omien unelmien tavoittelemiselle.

Mindfulness-asiantuntija ja Happy Not Perfect -sovelluksen perustaja Poppy Jamien mukaan uuteen vuoteen kannattaa suunnata selkein tavoittein ja oikealla asenteella. Hän jakaa Poosh-sivustolla omat vinkkinsä.

1. Aloita aamu oikein

Mihin sinä haluat keskittää energiasi tänä vuonna? Haluatko panostaa parisuhteeseen tai tavoitella ylennystä? Voit saavuttaa melkeinpä mitä tahansa, jos olet valmis tekemään sen eteen töitä. Siksi on tärkeää aloittaa jokainen päivä tavalla, joka palvelee tavoitteitasi. Sen sijaan, että ryhtyisit selaamaan Instagramia heti herättyäsi, käytä 10 tehokasta minuuttia päättääksesi, millaisiin asioihin haluat tänään keskittyä.

2. Laita keho liikkeelle

Moni ilmoittautuu alkuvuodesta tarmokkaana kuntosalille, mutta helmikuuhun mennessä innostus on laantunut. Liikunnassa tärkeintä on säännöllisyys, joten varmista, että aktivoit kehoasi jollain tavalla joka päivä. Jos salille lähtö ei innosta, laita kotona hyvän mielen musiikkia soimaan ja aloita päivä tanssien. Endorfiinit pelastavat huononkin aamun.

3. Manifestoi

Unelmien toteuttaminen on haastavaa, jos et tiedä mitä haluat. Mainfestointi saattaa kuulostaa huuhaalta, mutta moni vannoo tietoisen todellisuuden luomisen nimeen. Sen ei tarvitse olla monimutkaista; kirjoita lista kymmenestä tavoitteesta, jotka haluat tänä vuonna saavuttaa. Aseta lista näkyvälle paikalle, jossa tulet katsoneeksi sitä usein.

4. Aseta rajoja

Meillä kaikilla on rajallinen määrä energiaa, joten on tärkeää miettiä, millaisiin asioihin ja ihmisiin sitä kuluttaa. Viimeistään tänä vuonna on korkea aika asettaa hyvinvointisi suojaksi rajoja ja varmistaa, että muut myös kunnioittavat niitä. Laadi itsellesi lista rajoista, joiden ylittämistä et aio enää hyväksyä.

5. Kunnioita arvojasi

Elämämme muotoutuu pitkälti tekemiemme päätösten mukaan. Siksi on tärkeää, että päätökset ovat linjassa omien arvojemme kanssa. Kirjoita lista asioista, joita juuri sinä arvostat eniten elämässä. Palaa listaan aina, kun sinulla on tärkeä päätös edessäsi. Päätöksenteko helpottuu ja voit olla rauhallisin mielin, kun tiedät eläväsi omien arvojesi mukaisesti.

6. Yksinkertaista elämääsi

Välillä tuntuu, että elämä on yhtä hektistä kaaosta. Vuoden alussa onkin otollinen aika pysähtyä miettimään, voisiko siitä tehdä hieman yksinkertaisempaa. Niin sanottu downsizing kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän, eikä ihme. Arkemme ja kotimme on usein täynnä turhia stressin aiheuttajia, joita ilmankin pärjäisi. Onko sinun todella pakko jatkaa zumba-tunteja, joille et ikinä jaksaisi lähteä? Tarvitsetko oikeasti niin paljon vaatteita, että niiden kerääminen lattioilta ja tuolin nojilta on sinulle jatkuva riesa?

7. Laita unirutiini kuntoon

Unen priorisointi on kaiken A ja O. Jos et nuku tarpeeksi, ei sinulla riitä energiaa mihinkään muuhun. Riittävä ja laadukas uni on parasta lääkettä sekä fyysisen, että mielenterveytemme kannalta. Varmista siis, että unirutiinisi on kunnossa. Aloita rauhoittuminen hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoaikaa ja vältä ruutuja sekä raskasta ruokaa myöhään illalla. Optimoi myös makuuhuoneen olosuhteet; puhtaat lakanat, pimennysverhot ja riittävän viileä huoneilma auttavat takaamaan laadukkaat yöunet.

8. Arvosta itseäsi

Itsetunto ja itserakkaus ovat asioita, joiden kanssa moni kamppailee. Onneksi niitä voi vahvistaa harjoittelemalla. Opettele olemaan lempä itseäsi kohtaan ja juhlimaan onnistumisiasi. Värvää avuksesi hyvinvointisovellus tai päiväkirja avuksesi ja pysähdy päivittäin positiivisten ajatusten äärelle.

Lähde: Poosh