OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Varasta julkkisten parhaat vinkit henkisen hyvinvoinnin tueksi

Pandemian pahimmat vaiheet tuntuvat olevan takana päin, mutta huoli terveydestä ja turvasta ei ole kadonnut mihinkään. Itse asiassa stressiä ja ahdistusta tuntuu olevan ilmassa enemmän kuin koskaan. Se on innostanut monet panostamaan hyvinvointiin aivan uudella tavalla. Myös julkisuuden henkilöt ovat viime aikoina puhuneet paljon mielenterveydestään ja asioista, jotka auttavat heitä jaksamaan. Vogue kokosi julkkisten parhaat vinkit hyvinvoinnin vaalimiseen epävarmojen aikojen keskellä.

Cher: Harjoita passiivista ja aktiivista auttamista

Cher on ikoni, joka tunnistaa oman etuoikeutetun asemansa.

– Toivon, että osaisin pitää päiväkirjaa, mutta en vain löydä siihen innostusta, tiedäthän. Minä kyllä aloitan suurin odotuksin, kirjoitan kolmena päivänä ja sitten kirja unohtuu jonnekin, eikä minua kiinnosta enää etsiä sitä käsiini. Mutta on yhdessä meditatiivisessa lauseessa todetaan: “Olkoot kaikki olennot vapaita kärsimyksestä ja kärsimyksen lähteistä ja löytäkööt todellisen onnen”. Siihen minä keskityn, mielestäni se on todella tärkeä ajatus. Minun elämäni on todella helppoa ja monen muun elämä on paljon vaikeampaa. On aktiivisesti autettava toisia ihmisiä, mutta myös passiivisesti, lähettämällä maailmankaikkeuteen, Cher kuvailee.

Tessa Thompson: Juo enemmän vettä

Näyttelijä Tessa Thompsonin vinkki on varsin yksinkertainen.

– Minun strategiani on kantaa vesipulloa mukanani… Minulla on koristeltu pullo, josta saan paljon kehuja. Saattaa tuntua hölmöltä, mutta vesipullo on kuin asuste ja tiedän, etten koskaan kadota pulloani, koska rakastan sitä niin paljon. Lisäksi minulla on kaunis lasikannu kuppeineen sängyn vieressä. Sen täyttämisestä on tullut minulle jokailtainen rutiini. Juon oikeasti näiden ansioista paljon enemmän vettä, hän kertoo.

America Ferrera: Usko, että sinä riität

Ferreran mielestä henkisessä hyvinvoinnissa on ennen kaikkea kyse näkökulmasta.

– Kulttuurissamme käytetään paljon aikaa siihen, että etsitään itsestä ongelmia, jotka pitäisi korjata. Ihomme, painomme, ruokavaliomme tai edes vaatteemme eivät ole koskaan tarpeeksi hyviä. Aloin hiljattain muuttaa tapaa, jolla ajattelen itseäni. Olen ehjä, olen vahva, olen terve ja olen tarpeeksi. Ja mitä ikinä lisään tähän listaan, on se parantaakseni hyvonvointiani, Ferrera selittää.

Willow Smith: Pidä silmät auki meditoidessa

Kuten moni muukin, laulaja Willow Smith uskoo meditaation voimaan.

– Yritän meditoida kymmenen minuuttia joka päivä. Joskus istun perinteisessä meditaatioasennossa, mutta useammin harjoitan mantroja tai kuuntelen ja toistan affirmaatioita. Meditaatiossa on osattava olla paikoillaan. Minusta tuntuu, että kun suljemme silmämme, mielemme lähtee usein laukkaamaan. Mutta huomaan, että kun avaan silmäni ja keskityn yhteen kiintopisteeseen, mieleni kirkastuu. Meditoin silmät auki. Useimmat ihmiset eivät tiedä, että meditaatiossa saa istua vaikka katselemassa puita, hän muistuttaa.

Drew Barrymore: Go With Grace

Moni voi samaistua Drew Barrymoren ongelmiin ja varsin maltillisiin tavoitteisiin.

– Minulla ei ole rajoja. Minä palan loppuun. En osaa hallinnoida ajankäyttöäni. Olen myös ylisuorittaja, joten tästä kaikesta muodostuu yksi sekasotku! Yritän vain pysyä pinnalla, enkä aio koskaan väittää kenellekään, että minulla on kaikki hallinnassa. Kehitän itseäni ja yritän epätoivoisesti saada asiani kuntoon. Iloitsen niinä päivinä, kun olen käyttäytynyt hienostuneesti; olen ollut rationaalinen ja selvittänyt tilanteet parhaan kykyni mukaan. Älä odota minulta vinkkejä siihen, kuinka elää elämäsi oikein. Minulla ei ole vastauksia. Yritän edelleen selvittää niitä itse, Barrymore kuvailee.

Yara Shahidi: Auta niin kuin voit

Yara Shahidin kodissa ei uskottu itsekkyyteen.

– Kasvoin kodissa, jossa muiden palvelemisesta puhuttiin varhain. Oli oletusarvo, että punnitaan itsellä käytössä olevia resursseja, enkä tarkoita pelkästään rahaa. Millaisia neuvoja voit tarjota? Miten voit olla muiden tukena? Vanhempani ympäröivät meidät odotuksella, että jotain saadaksesi sinun täytyy jatkuvasti myös antaa. Yltäkylläisyyden täytyy virrata, eikä meidän kuulu vangita kaikkea ottamalla, vaan meidän tulee osaltamme välittää tilaisuuksia ja hetkiä eteenpäin, hän kuvailee.

Seth Rogen: Nauti kannabista

Rogenin vinkki ei ole meillä Suomessa ihan laillinen, mutta on hyvin tiedossa, että se on ahkerassa käytössä koomikolla itsellään.

– Luojan kiitos, että ruohon polttaminen on nykyään jo melko kulttuurisesti hyväksyttävää suurimmassa osassa maata. Olen itse kotoisin Vancouverista, missä se on todella hyväksyttyä. Kaikki polttivat ruohoa minun varttuessani ja olen itse polttanut sitä 13-vuotiaasta lähtien. En toki suosittele sitä, mutta kohdallani asia on kaikkien tiedossa. Nykyään poltan pilveä kaikki päivät ja rakastan sitä. Se tuntuu olevan jotakin sellaista, mitä minä tarvitsen. Kohdallani se toimii. Minulle se rinnastuu silmälasien tai kenkien pukemiseen. Se on tapa, joka tekee päivästäni helpommin hallittavan. Selviäisinkö päivästä ilman laseja tai kenkiä? Kyllä. Olisiko päiväni paljon kamalampi? Aivan varmasti, mies järkeilee.

Lähde: Vogue