OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Bring Me The Horizonin Drown Darkness Is My Canvasin tyylillä – Uusi EP White Noise julki myöhemmin tänä vuonna!

Helsinkiläinen Darkness Is My Canvas julkaisee uuden EP:n White Noise myöhemmin tänä vuonna Inverse Recordsin kautta. Toinen single ‘Drown’ ei juurikaan esittelyjä kaipaa, sillä sen on alunperin levyttänyt brittiläinen Bring Me The Horizon

KATSO Drown -lyriikkavideo: https://youtu.be/1RWsC0xLl0E 

Bändi kommentoi:

Drown on Bring Me The Horizonin vuonna 2014 julkaisema kappale, joka yhden tulkinnan mukaan kertoo vakavasta masennuksesta. Laulajamme Pete taisteli masennuksen kanssa teinivuosinaan ja hänen mielestään biisi kertoo syvyyksistä, joihin vaipuu, jos ympärillä ei ole luottoihmisiä. Drown on ollut meille voimabiisi viimeisten vuosien aikana ja halusimme tehdä siitä oman tulkintamme.

Darkness Is My Canvas peilaa musiikissaan monia mielenterveyteen liittyviä teemoja. Myös Bring Me The Horizon teemoittaa kappaleensa sanoitukset siten, että ne ovat universaaleja ja samaistuttavia oman näkökulmansa kautta. Drownia olemme kuunnelleet jo sen julkaisusta saakka 2014 ja myöhemmin se on noussut keikkasettiin. Lopullisessa versiossaan biisi päätyi ehdoitta sekä Inverse Recordsin että meidän mielestämme EP:lle.
 

Drown saattaa olla jollekin ihmiselle niin tärkeä, että biisin tunnelman radikaali muuttaminen voisi aiheuttaa siitä vieraantumista. Kuuntelimme BMTH:n soittamia erilaisia sovituksia Drownista ja poimimme niistä itsellemme sopivimmat jutut eri instrumenteille. Panu halusi lisätä kappaleeseen 90-luvun grungen henkeä. Peten laulut vaihtelevat pehmeästä baritonista huutolauluun. Tykkäämme lopputuloksesta tosi paljon – onnistuimme saamaan Petestä irti vahvan tulkinnan. Myös rummuissa Mikko Kaakkuriniemi teki loistotyötä (mikä sinänsä ei ollut mikään yllätys), ja Panulla oli lopulta helppo homma soittaa ja laulaa basso-, kitara- ja taustaulut.


Kuuntele Drown suoratoistopalveluissa:  https://push.fm/fl/bmth-drown-cover 

BIOGRAFIA

Darkness Is My Canvas (DIMC) on perustettu Helsingissä vuonna 2017. Bändi soittaa melodista rockia yhdistettynä progressiivisiin elementteihin. Samantyylisiä yhtyeitä ovat mm. Muse, Queen, Pink Floyd ja Leprous, ja satunnaisesti musiikissa saattaa kuulua myös esim. Porcupine Tree tai My Chemical Romance. Bändin tarttuvissa melodioissa on aina musiikillisesti mielenkiintoisia koukkuja. Välillä yhtye haluaa yllättää yleisönsä vaihtamalla tahtilajia ja tyyliä kesken kappaleen – ja he tekevät tämän täysin tarkoituksella. DIMC:n mielikuvituksellinen soundi kumpuaa Panun melodiarikkaasta kitaransoitosta ja Peten tunteita välittävästä lauluäänestä, jossa on samaa klangia kuin nuorella David Bowiella.

Kaikki DIMC:n kappaleet ovat lähtöisin bändin perustajien Peten ja Panun yhteisestä sävelkynästä. Pete ja Panu soittavat myös kaikki muut soittimet rumpuja lukuunottamatta, jotka on luovutettu Suomen huippurumpaleiden käsiin. Masteroinnin hoitaa itse Grammy-palkittu Nicolas Fournier (LA), jolla on ollut näppinsä pelissä useiden bändin idolien kanssa kuten Muse, Linkin Park, Adam Lambert jne.

Darkness Is My Canvas perustettiin multi-instrumentalisti Panun ja laulaja/kitaristi Peten edellisen bändin, May:Dayn englanninkieliseksi reinkarnaatioksi. May:Dayn albumia “I” ei julkaistu virallisesti, mutta sen voi löytää nettiä kaivelemalla. Kehityskaarena bändi lähti nykyaikaisesta suomirockista ja 70-lukuhenkisestä progressiivisesta rockista elektronisempaan suuntaan, jossa akustiset soittimet yhdistetään sähköisiin aiempaa kiinteämmin.

Tähän mennessä Darkness Is My Canvas on julkaissut yhden EP:n nimeltä “Monsters” ja yhden singlen nimeltä “The Game”. Bändin kappaleita on ladattu varsin hyvin suoratoistopalveluista, kuten Spotifysta, jossa kuulijamäärät ylittivät jo 20.000 rajapyykin.

KUUNTLE ensimmäinen single Fade Into The White Noise: https://push.fm/fl/dimc-fade