OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Jesse Mustonen voitti Suomi sarjan henkikökohtaisen mestaruuden

Varkauden speedwaystadionilla ajettiin tänään Suomi sarjan henkilökohtainen mestaruuskilpailu. Kymmenen kilpailijaa lähti tavoittelemaan titteliä.

Jokainen kilpailija ajoi neljä alkuerää, joiden jälkeen kaksi parasta pistemiestä jatkoi suoraan finaalierään. Sijoilla 3-6 olleet kuljettajat ajoivat semifinaalierän, josta kaksi parasta finaaliin.

Alkuerissä parhaat pisteet ajoivat Seinäjoen Moottorikerhon Roni Niemelä ja Forssan Moottoriseuran Henri Ahlbom, 10 pistettä kumpikin. He selvisivät suoraan finaaliin.

Semifinaaliin selvittivät tiensä kotiradallaan ajanut, suurin ennakkosuosikki Jesse Mustonen, joka voitti kolme eräänsä mutta hylättiin yhdessä starttivirheen vuoksi. Kuusankosken Moottorikerhon Niclas Säyriö ajoi niin ikään yhdeksän pistettä. Semifinaaliin myös Helsingin Moottorikerhon Topi Mustonen seitsemällä pisteellä ja kotiradallaan ensimmäistä kertaa 500cc pyörällä ajanut Otto Raak kuudella pisteellä.

Semifinaalin starttikiihdytyksessä Säyriön matkan teko päättyi moottoririkkoon. Jesse Mustonen ajoi erän voittoon ennen päivän yllättäjää Otto Raakia. Topi Mustonen saavutti ruutulipun kolmantena.

Finaalin startissa nähtiin myös dramatiikkaa. Roni Niemelän pyörä nousi startissa pystyyn ja mies lensi nurin. Uusinnassa Jesse Mustonen ajoi voiton ja paikan podiumin keskellä. Henri Ahlbom sijoittui toiseksi ja Otto Raak kolmanneksi.

– Kotiyleisön edessä kotiradalla on aina hienoa ajaa. Ja onhan voittaminen mukavaa. Kolmannessa erässä pyörä osui ritsaan ja siitä tuli hylky. En oikeen osaa sanoa, mitä siinä tapahtui. Muuten hyvä kisa, kommentoi Jesse Mustonen kilpailuaan.

Junioreiden 125cc-luokassa kotiradaallaan ajanut Jani Änkiläinen ja Viron Silvar Avi kävivät tasaisen mittelön voitosta. Alkuerissä kuljettajat voittivat vuoron perään toisensa ja etenivät finaaliin tasapisteissä. Finaalissa Avi tavoitti ruutulipun ensimmäisenä, joten voitto matkasi eteläiseen naapuriin. Änkiläinen ajoi toiseksi ja Seinäjoen Topias Manner kolmanneksi.