OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Äänekoskelainen metallibändi Kaksonen on julkaissut uuden “Universumin kuningas” -albuminsa!

Kuva: Kaksonen

Kissansilitysheviä soittava äänekoskelainen Kaksonen aktivoitui kymmenvuotiselta tauolta ja julkaisee nyt uuden albumin. “Universumin Kuningas” on teos ihmisyydestä – kuolemattomasta vimmasta kuolevaisessa ruumiissa. Itseironisesti nimetyn kasvutarinan lähtökohtana on hybris ja usko omaan kaikkivoipaisuuteen, jonka päälle aletaan kaataa elämän realiteetteja, kuten yli sukupolvien ulottuvat rasitteet, ihmissuhteiden haasteet ja oman merkityksettömyyden kohtaaminen. Lopulta on vain pakko hyväksyä elämän rajallisuus ja paikka maailmassa. Tätä ihmiselämän monimuotoisuutta tulkitaan musiikissa niin väkivaltaisten purkausten, kevyemmän tunnelmoinnin kuin eeppisen maalailun keinoin. Raskaana soivasta ilmiasusta huolimatta pohjavire on toiveikas ja maailma pyritään hyväksymään sellaisena kuin se on.

Nelihenkinen Kaksonen (Antti Lähdesmäki – kitara, Ville Koskivaara – basso & laulu, Tuomo Rinkinen – rummut, Miika Vainio – laulu & kitara) perustettiin Äänekosken ydinlaskeuma-alueella noin vuonna 2007. Päämääränä oli alusta saakka soittaa energistä ja maailmoja syleilevää raskasta musiikkia, joka puhuttelisi ihmisiä taustoista tai asenteista piittaamatta. Seuranneiden kuuden vuoden aikana yhtye soitti lukemattomia raivoisia keikkoja sekä julkaisi läjän omakustannelevytyksiä. Maailma johdatti lopulta lapsuudenystävät erilleen ympäri Pohjoismaita ja homma jäi liki kymmenen vuoden tauolle. Nyt, uudestaan aktivoiduttuaan, bändi on tiukemmassa iskussa kuin koskaan ja nähty elämä vahvistanut entisestään yhtyeen yhteistä näkemystä kotimaisen metallin soittamisesta. Uuden julkaisun myötä yhtye ponnistaa myös takaisin keikkalavoille.

Kuuntele albumi musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/kaksonen-universuminkuningas

https://www.facebook.com/kaksonenband
https://kaksonen.bandcamp.com/

Kaksonen esiintyy levynjukaisukeikoilla:

09.06.2023 – Laukaa, Hard Rock Korppi / Mustan Korpin Saluuna (+ Black Magic Six, Dave Evans, Blackbird Sons, Guitar Slingers)

10.06.2023 – Äänekoski, Pub Markus (+ Kamala)