OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Työt loppuivat kuin seinään – näin tapahtuma-alan ammattilainen Emma Jäntti yhdistää artistit

Emma Jäntti, 31, on näyttelijä, juontaja, markkinoija sekä tuottaja, joka on esiintynyt niin kauan, kun on osannut puhua. Kolmevuotiaana Emma teki ensiesiintymisensä mikrofoniin ja höpötteli lapsena tuntikausia omia tarinoitaan C-kaseteille. Alakouluikäisenä hän aloitti omien näytelmiensä kokonaisvaltaisen tuottamisen ja erinäisten kulttuuri- sekä mediaopintojen kautta hän päätyi kulttuurituottajan AMK-tutkinnon pariin, , jonka puitteissa hän toteutti päättötyönsä Emman omalle Evenderi-verkosto- ja yhteismarkkinointi-palvelulle.

Evenderi on verkossa toimiva tapahtuma-alan verkosto ja yhteismarkkinointi-palvelu, jonka avulla tapahtumajärjestäjä saa otettua suoraan yhteyttä palveluntarjoajaan ilman välikäsiä. Tarve tapahtuma-alan yhteisölle tuli Emman mukaan siitä, että esiintyjänä hän koki olevansa usein yksin ja ilman tukiverkkoa. Yrityksen perustamista pohjaavan tarvekartoituksen jälkeen kävi selväksi, että myös muut tapahtuma-alan toimijat kaipasivat verkostoa, johon kuulua.


Esiasteita Evenderille pyörittelin mielessäni ihan vakavasti jo vuonna 2011. Siitä alkaen idea on kehittynyt ja kypsynyt. Vuonna 2015 sain houkuteltua kumppanikseni tapahtumajärjestäjän, jonka kanssa aloitimme Evenderin varsiaisen tuotteistamisen.

Hallituksen linjattua yli 500 henkilön tapahtumat peruutettavaksi, tyhjeni Emman muutoin kiireinen kalenteri muiden alan ammattilaisten tapaan kokonaan, kun keväälle ja kesälle sovitut juonto-, näyttelijä- sekä bändikeikat peruttiin. Evenderin puolesta Emman on ollut hyvinkin kiireinen, sillä sen tehtävänä on ollut välittää yhteisön ympäri Suomea oleville jäsenille tietoa eri rahoitus mahdollisuuksista, sekä jakaa yleistä informaatiota kriisiin liittyen auttaakseen heitä selviämään sen yli.

Evenderin kiireiden lisäksi Emma on ideoinut CoronaCabareen, joka on koronakriisin kautta muodostunut virtuaalinen tapahtumasarja.  Artistit yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi luovan konserttisarjan avulla katsojat pääsevät tekemään lahjoituksia tapahtuma-alan toimijoille, jotka ovat kaikki jääneet työttömiksi koronakriisin seurauksena.

CoronaCabareen tarkoitus on tuoda iloa ja valoa jokaisen ihmisen kotisohvalle tähän karanteeni aikaan. CoronaCabareen ensisijainen viesti ihmisille on, että YHDESSÄ selvitään!

Kun tukea CoronaCabareen toteutukseen ei saatu muilta tahoilta, päätti Emma hakea Evenderille avustusta CoronaCabareen mahdollistamiseksi Business Finlandilta. Evenderi ei tavallisesti järjestä tapahtumia, mutta tässä tilanteessa jotain oli Emman mukaan tehtävä. Myönteisen päätöksen saatuaan 9.4. oli tukikonsertti mahdollista siirtää toteutuksen asteelle ja mahdollistaa projekti, jonka avulla voidaan tukea artisteja sekä tapahtuma-alan henkilöstöä selviämään kriisin yli.

Ennen kun rahoitusavustusta minulle oli koskaan myönnetty, tein henkilökohtaisen lupauksen: jos raha saadaan, se tullaan käyttämään siten, että mahdollisimman moni toimija siitä tulee hyötymään.

Virtuaalitapahtumakokonaisuudessa tullaan näkemään yhteensä kymmenen ohjelmaa viiden viikon aikana. Näistä viisi on lasten- ja viisi aikuisten ohjelmakokonaisuuksia. Ensimmäinen lasten tapahtuma nähdään OHO TV:lla lauantaina 16.5 ja aikuisten tapahtuma sunnuntaina 17.5!