OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lähde: Instagram / booksbydolly

The Serpent sen todistaa: 70-luvun jet set -tyyli on aina muodikas

Puvustaja Rachel Walsh matkusti taannoin vuosikymmeniä ajassa taaksepäin, kun hän pääsi puvustamaan Netflix-hitiksi noussutta The Serpent-sarjaa. Tositapahtumiin perustuva tarina sarjamurhaajan ajojahdista sijoittuu 70-luvun Kaakkois-Aasiaan. Toiminnan ja jännityksen ohella sarjan katsojat ovat ihastuneet Jenna Colemanin roolihahmon retroon jet set -tyyliin. Walsh uskookin juuri tämän yhdistelmän olevan sarjan suosion salaisuus.

– Se oli ainutlaatuinen yhdistelmä murhatarinan synkkyyttä ja historiaa huokuvaa glamour-muotia, hän selittää Elle-lehdessä.

Coleman esittää sarjassa Marie-Andrée Leclercia, tai lyhyemmin Moniquea, sarjamurhaaja Charles Sobhrajin tyttöystävää ja rikoskumppania. Luodessaan hahmon tyyliä, Walsh suuntasi katseensa boheemin muodin suurimpiin ikoneihin, kuten Bianca Jaggeriin, Jane Birkiniin ja Joni Mitchelliin. Kun sarja tuli Netflixille, Welsh sanoo, että katsojilta alkoi tulvia viestejä, joissa tiedusteltiin, mistä Moniquen vaatteet oli hankittu.

– Kaikki ovat nykyään hyvin muotitietoisia ja monet TV-alan yritykset haluavat nyt ottaa tämän elementin mukaan suunnitteluvaiheeseen. Vielä kymmenen vuotta asiat eivät olleet näin, Walsh toteaa.

Pukutiimi mietti tarkkaan, millaisen linssin läpi he halusivat esittää vuosikymmenen. Walshin mukaan jo varhaisessa vaiheessa päätettiin, ettei sarjassa käytettäisi 70-luvulle ominaista ruskeaa.

– En halunnut kaiken olevan ruskeaa ja nailonia… Ajattelin, että koska Charles Sobhraj ja Monique ovat molemmat eskapisteja, tähdätään glamouriin.

Suuri osa sarjan vaatteista valmistettiin varta vasten, mutta paljon löytyi myös vintage-kaupoista, toreilta ja eBaysta. Walsh metsästi Colemanin hahmolle myös status-klassikoita, kuten Hermèsin huiveja ja Van Cleef & Arpelsin aurinkolaseja.

70-luku on taas pinnalla

Samaan aikaan, kun Colemanin tyyli ihastutti katsojia televisiossa, myös huippusuunnittelijoiden muotinäytökset täyttyivät 70-luvun nostalgiasta. Michael Korsin paljettien täyteisissä näytöksissä ihannoitiin New Yorkin yöelämää ja Broadwayta, kun taas Chloé pitäytyi maanläheisissä neuleissa ja ponchoissa. Myös Walsh on pannut 70-luvun paluun merkille.

– Olen nähnyt paljon nuoria tyttöjä, jotka kietovat päähänsä huivin ja käyttävät suuria aurinkolaseja. Olen huomannut, että korkeavyötäröisiä farkkuja ja leveitä lahkeita näkyy taas paljon enemmän. Kietaisumekot ovat tehneet paluun, hän luettelee.

Muotilehti Ellen mukaan 70-luvun tyylin vahvuus onkin siinä, että se mukautuu helposti nykypäivään. Itse asiassa vuosikymmenen klassikot eivät mene koskaan muodista.

– Tyyli on helposti jäljiteltävissä, koska vaatekaapin päivittäminen ei vaadi montaa lisäystä. Sinulta todennäköisesti löytyykin jo pari leveä- tai suoralahkeisia farkkuja. Tarvitset vain kaftaanin, huivin ja ylisuuret aurinkolasit, Walsh listaa.

Ja mikä parasta, 70-luvun tyyliä on helppo jäljitellä, vaikka oma budjetti ei riittäisikään luksusbrändien retroluomuksiin. Aitoja vintage-vaatteita voi löytää edullisesti kirppiksiltä, sekä verkon osto- ja myyntikauppapaikoista.

– Jopa Zaran ja H&M:n kaltaisissa ketjuissa näkyy nyt todella paljon 70-luvun fiilistä, Walsh lisää.

Lähde: Elle, Instagram