OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Tervetuloa tammikuu – ja vuosi 2023

Tammikuu – uusi vuosi, uudet kujeet. Tammikuu toivottaa tervetulleeksi vuoden 2023. Moni haluaa muisteilla mennyttä vuotta, mutta nopeasti katse kohdistuukin jo tulevaan. Tammikuu on keskitalven kuukausi ja kannattaakin ottaa kaikki ilo irti ennen kuin kevät alkaa hiipiä.

Uuden vuoden tullessa moni on viettänyt yltäkylläistä joululomaa. Uuden vuoden juhlinnan jälkimainingeissa useat antavat uuden vuoden lupauksensa. Harvempi kuitenkaan saa niitä pidettyä. Liian tiukka laihdutuskuuri, täysin alkoholiton elämä tai jokin muu liian ehdoton lupaus lähes aina jää pitämättä. Siksi kannattaakin miettiä tarkkaan mitä lupaa.

Hidasta Elämää –sivustolla on lueteltuna neljä lupausta, jotka itselleen kannattaisi luvata. Minä uskallan, minä jaksan, minä uskon ja minä ehdin ovat jokainen lupauksia, jotka moni myös haluaa tehdä. Lupaukset ovat hyväksi niin itselleen kuin muille. Jospa ensi vuonna lupaisit jonkun näistä niiden perinteisten laihdutuskuurien asemasta.

Lue artikkelistamme miksi uudenvuodenlupaukset epäonnistuvat.

Uuden vuoden jälkeen koittaakin pian Loppiainen ja silloin useimmissa kodeissa siivotaan joulu pois. Joulukoristeet saavat mennä taas kaappiin odottamaan tulevaa joulua. Monen kodin murheen kryyni onkin kuusen hävittäminen. Omakotitalossa, josta löytyy takka, voi paras tapa olla kuusen polttaminen. Kerrostaloissa yleensä taloyhtiö tiedottaa kuusen hävittämisestä.

Voit lukea joulukuusen, sekä kaiken muunkin jouluun liittyvän, kierrätyksestä artikkelistamme.

Tammikuu on yleensä parasta aikaa nauttia talvesta ennen kuin päivät alkavat taas hiljalleen pitenemään ja kevät kolkuttelemaan. Uusi vuosi toi mukanaan vesisateita monelle paikkakunnalle, mutta toivottavasti talvisestakin ilmasta pääsee vielä nauttimaan. Plussakelit mahdollistavat kaikki lasten lempipuuhastelut lumessa. Lumiukot, lymilyhdyt ja lumipallot ovat riemukasta puuhaa isommillekin. Jos pakkanen alkaa taas paukkua, niin luistelemaan kannattaa suunnata. Samoin kuin talviselle patikalle vaikkapa lähimetsään. Lisää edullisia talvitekemisiä löytyy Kaksplus -sivuston artikkelista.