OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Korona-aika antoi tenorilaulaja Juhana Suniselle tilaa uuden luomiselle

Juhana Suninen on Suomen Kansallisoopperan vakituinen laulaja ja lauluyhtye Virtuosan jäsen. Tenorilaulajan työt pysähtyivät kuin seinään korona-ajan alettua. Nyt tunnelin päässä näkyy valoa, hän uskoo pääsevänsä takaisin työnsä pariin kesän jälkeen.

Juhana Suninen on Suomen Kansallisoopperan vakilaulaja. Sen lisäksi Suninen ja lauluyhtye Virtuoso ovat kiertäneet Suomea keikkaillen, he ovat tehneet monenlaisia konserttikokonaisuuksia. Virtuosolta on ilmestynyt neljä levyä. Juhana soittaa myös sähkökitaraa ja hän julkaisi huhtikuussa ensimmäisen kitarainstrumentaalikappaleensa. Musiikin monilahjakkuus tekee kotistudiossaan äänitys- ja tuotantotyötä.

Toivon, että pääsemme jatkamaan töitä normaalisti Kansallisoopperassa kesän jälkeen. Olemme myös työstäneet Halavamusicin Minna ja Miri Miettisen kanssa uutta materiaalia sekä itselleni soolokappaleiksi että Lauluyhteelleni Virtuosolle. Olen erityisen innoissani uusista soolokappaleista, niissä pääsen laulamaan hiukan uudenlaista tyyliä, jota en ole ennen tehnyt. 

Juhana Suninen

Kaikki Kansallisoopperan esitykset peruttiin, ja lauluyhtye Virtuoson konserttisuunnitelmat menivät jäihin. Onnekseen Juhana Suninen ja hänen perheensä ovat pysyneet terveenä korona-ajan. He saivat viime syksynä perheenlisäystä, ja korona-aika on mahdollistanut enemmän aikaa kotona.

Olen yrittänyt kääntää negatiivisen ajan positiiviseksi ja olen nauttinut siitä, että on ollut aikaa ja energiaa tehdä ja suunnitella uutta musiikkia.

Juhana Suninen

Juhana Suninen nähtiin CoronaCabaree-tukikonserttisarjassa, joka esitettiin Oholla koronakevään aikana. Suninen päätyi mukaan yhteistyössä Halavamusicin kanssa. Suninen kertoo Halavamusicin Miettisten pyytäneen häntä laulamaan kappaleitaan, se oli Suniselle hieno kokemus.

Olen kiitollinen että tällainen tapahtuma on järjestetty parantamaan muusikoiden työnsaantimahdollisuuksia ja esilläoloa. Uskon että CoronaCabareella on vaikutusta monien meidän muusikoiden työnsaantimahdollisuuksiin vielä pitkään. 

Juhana Suninen

CoronaCabaree-jaksojen tallenteet ovat katsottavissa Oholla kesäkuun loppuun asti. CoronaCabareessa esiintyneiden artistien haastatteluja löytyy myös runsaasti sivuiltamme.