OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Näin kääntyy Metallican klassikko mongoliksi – katso The HU:n mahtava coverversio

Mongolialainen metallisensaatio The HU on julkaissut mongolin kielelle käännetyn versionsa Metallican klassikko Sad But True -kappaleesta. The Hu:n omintakeinen tyyli antaa kuuntelijoille mahdollisuuden kuulla kappaleen kokonaan uudella tavalla. Bändi lisäsi perinteistä mongolilaista instrumentteja yhdessä mongolialaisen kurkkulaulannan kanssa ja vaihtoi “Sad But True” -tekstin englanninkieliset sanat äidinkielelleen, mongolille.

”Kuten miljoonia muitakin, Metallica on ollut myös meille suuri innoittaja ja inspiraationlähde muusikkoina ja faneina. Ihailemme heidän 40 vuotta jatkunutta väsymätöntä keikkailua ja ajatonta musiikkia, jota he ovat tehneet. On suuri kunnia osoittaa kiitollisuutta omalle kielellemme ja The Hu -tyyliin  käännetyllä versiollamme”, yhtyeen jäsenet kommentoivat.

Vuonna 2016 Ulaanbaatarissa (suom. punainen sankari), Mongolian tasavallan pääkaupunkissa perustettu The HU saavutti maailmanlaajuisen suosion näyttävillä videoilla, jotka ovat tähän mennessä keränneet yli 113 miljoonaa katselukertaa. “Wolf Totem”, “Yuve Yuve Yu” ja “The Great Chingiss Khan” edustavat yhtyeen ainutlaatuista hunnu rock -tyyliä, joka on yhdistelmä kurkkulaulantaa sekä länsimaista raskasta rockia soitettuna perinteisin mongolialaisin instrumentein, kuten kuten Morin Khuurilla (hevosenpää viulu), Tovshuur (mongolialainen kitara), Tumur Khuur (leuka harppu)