OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Kuva: unsplash.com

Punoitusta ja kutinaa? Sininen tehoaine pelastaa ärtyneen ihon

Moni kärsii talvisin kuivasta ja ärtyneestä ihosta. Aloe veran ja kauran ihoa rauhoittavat ominaisuudet ovat jo kaikkien tiedossa, mutta viime aikoina kosmetiikka-alalla on alettu kohista toisesta luonnon ihmeaineesta. Vielä verrattain tuntematon atsuleeniöljy rauhoittaa ja suojaa ihoa tehokkaasti.

Asiantuntijat hehkuttavat nyt kilvan atsuleeeniöljyä, jota löytyy yhä useammasta tuotteesta. Mutta mitä atsuleeniöljy oikeastaan on ja mikä on sen rooli ihonhoidossa? DestinationSkin-yrityksen lääketieteellinen johtaja tohtori Toni Phillips kertoo Stylist-sivustolla kaiken, mitä sinisestä superaineesta tulisi tietää.

Mitä on atsuleeniöljy?

Atsuleeniöljy on kamomillakasvista uutettava öljy, joka on kuuluisa tulehdusta ehkäisevistä ominaisuuksistaan.

– Puhtaan eteerisen öljyn muodossa se sisältää runsaasti antioksidantteja ja sillä on tehokkaita anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Iholla käytettynä sillä on rauhoittava vaikutus ja se voi helpottaa punoitusta, kutinaa ja polttavaa tunnetta nopeasti, selittää tohtori Phillips.

Lisäksi atsuleeniöljyllä on samankaltaisia antimikrobisia ominaisuuksia kuin teepuuöljyllä. Siksi sitä käytetään paljon esimerkiksi laserhoitojen, mikroneulauksen sekä karvanpoiston jälkihoitotuotteissa. Ainesosaluettelosta se löytyy usein muiden rauhoittavien ainesosien, kuten aloe veran ja E-vitamiinin rinnalta.

Kuva: unsplash.com

Millainen iho hyötyy atsuleeniöljyn käytöstä?

Kuten sanottu, atsuleeniöljy soveltuu erityisen hyvin erilaisten toimenpiteiden jälkihoitoon, koska se rauhoittaa ihoa. Atsuleeniöljy vähentää punoitusta ja tulehdusta, joten se sopii ärtyneen ihon, ihottumien ja jopa auringonpolttamien paikalliseen hoitoon.

Lisäksi öljy kosteuttaa ihoa ja tehostaa sen omaa suojakykyä. Atsuleeniöljy sopiikin päivittäiseen käyttöön erittäin kuivan ihon hoidossa. Luonnollinen aine ei yleensä aiheuta ärsytystä herkälläkään iholla.

Jokaiselle ihotyypille atsuleeniöljy ei kuitenkaan sovi.

– Kuten useimmat öljyt, myös atsuleeniöljy on komedogeeninen aine, mikä tarkoittaa, että se voi tukkia ihohuokoset ja aiheuttaa finnejä. Tästä syystä sitä ei suositella rasvoittuvalle iholle, eikä iholle, jonka ihohuokoset ovat laajentuneet. Sitä voidaan kuitenkin käyttää vartalon iholla paikoissa, joissa huokoset eivät aiheuta ongelmaa, tohtori Phillips selventää.

Hän muistuttaa myös, että kuten muutkin luonnontuotteet, myös atsuleeniöljy voi aiheuttaa joillekin allergiaa.

– Jokainen, jolla esiintyy kasviallergioita tai yliherkkyyttä, erityisesti kamomillan kukkia tai päivänkakkaroita kohtaan, voi olla allerginen myös atsuleeniöljylle, hän varoittaa.

Allergisen reaktion todennäköisyys on korkeampi tuotteissa, joissao on yhdistetty useita eteerisiä öljyjä.

– Jos iholla ilmenee ärsytystä, on tuotteen käyttö lopetettava välittömästi, eikä käyttöä pidä jatkaa, tohtori Phillips lisää.

Lähde: Stylist, Byrdie