OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Viro

Historiallinen ja kulttuuririkas Viro kutsuu vuosittain miljoonia suomalaisia seilaamaan yli Itämeren sekä nauttimaan kaikesta, mitä Viro voi matkailijalle tarjota. Mikäli olet vain päiväristeilyllä, pidemmällä lomalla tai vain kulkemassa Viron läpi etelämpään, löytyy Virosta jokaiselle jotakin. Viro on saavuttanut suosion myös motoristien kohteena. Lue tältä sivulta lisää tietoa moottoripyöräilystä Virossa.

Millainen paikka Viro on?

Monipuolinen Viro on omiaan juuri sellaisille matkailijoille, jotka etsivät läheltä kohdetta, jossa pääsee tekemään asioita, joita ei välttämättä koti-Suomessa pysty. Viro sopii lapsiperheille, pariskunnille, yksin matkustaville ja vaikka minkälaisille ryhmille.

Viro on pieni valtio, kooltaan ainoastaan 45 339 neliökilometriä. Viron pieni koko mahdollistaa helpon ja nopean liikkumisen kaupunkien välillä. Viron suurin kaupunki on pääkaupunki Tallinna. Muita tunnettuja kaupunkeja on Virossa Tartto ja Pärnu.

Riippuen siitä, minkälaista lomaa etsit, on Virossa paljon näettävää ja koettavaa. Voit nauttia kauniista luonnosta, kuten mielenkiintoisista suoalueista, mennä hurjastelemaan ralliautoilla tai käydä sukeltamassa vanhassa vankilassa.


Viron tapahtumat

Virossa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Suosituimmat ja isoimmat tapahtumat, kuten musiikkifestivaalit ja markkinat järjestetään pääosin kesällä, loppukeväästä tai alkusyksystä.

Tapahtumia on jokaiseen lähtöön, sillä erilaisia ja eriaiheisia tapahtumia on runsaasti. Riippuen siitä, millaisista tapahtumista pidät, suosittelemme lämpimästi vierailemaan myös Tallinnan ulkopuolella järjestettävissä tapahtumissa.

Virossa järjestetään useita suurkonsertteja ja yksi suosituimpia tapahtumapaikkoja on Laululava (Tallinna Lauluväljak). Kymmeniä tuhansia ihmisiä mahduttavalla Laululavalla on esiintynyt muun muassa Rammstein ja Queen Adam Lambertin kanssa.

Lue lisää tapahtumista


Missä Virossa kannattaa yöpyä?

Erityisesti Tallinna tarjoaa majoitusvaihtoehtoja joka lähtöön. Viro on hyvä paikka vierailla vaihtoehtoisesti asuntoautolla tai -vaunulla. Suurin osa majoituskohteista ovat luotettavia ja hyviä kohteita, sekä esimerkiksi erilaisten majoitussivustojen kautta voi varauksia tehdä melko huolettomasti.

Kannattaa kuitenkin pitää silmät auki erityisesti silloin, jos kaupungissa on suuri konsertti tai muuta merkittävää toimintaa. Silloin joidenkin majoituskohteiden hinnat voivat olla todella korkeat, joten vertailu kannattaa ennen varaamista.

Lue lisää majoituksesta Virossa:


Moottoripyörällä Viroon

Moottoripyörämatka Viroon sopii jokaiselle motoristille, aloittelijasta konkariin. Suomeen verrattuna hieman erilainen ympäristö ja toisenlaiset nähtävyydet mahdollistavat mielenkiintoisen ja viihdyttävän reissun.

Lisäämme sivuillemme mahdollisimman pian tietoa moottoripyöräilystä Virossa, mutta voit sillä aikaa tutustua esimerkiksi Hard Tails-blogiin, joka keskittyy juuri moottoripyöräilyyn Baltiassa.


Lisätietoa

Keräämme säännöllisesti sivuillemme erilaisia matkailuvinkkejä sekä -ideoita lukijoillemme. Otamme mielellämme vastaan kaiken palautteen, kommentteja ja uusia juttuideoita: info@oho.ee


Kaikki viimeisimmät jutut aiheesta Viro: